Τη σύναψη Μνημονίου Συνεργασίας με σκοπό την ίδρυση ενός σύγχρονου εκπαιδευτικού οργανισμού πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο Ελληνικό («CGS Ellinikon») ανακοίνωσαν χθες το απόγευμα η Lamda Development, η Prodea και το Costeas-Geitonas School. Πρόκειται για μία συνεργασία που προέκυψε στο πλαίσιο διαγωνιστικής διαδικασίας που έτρεξε η Lamda για την ανάπτυξη σχολείου στο Ελληνικό, στο πλαίσιο της οποίας προβλέπεται η μακροχρόνια μίσθωση οικοπέδου στην Prodea, η οποία θα αναπτύξει τις σχολικές εγκαταστάσεις που θα εκμισθώσει στο CGS. Σημειωτέον ότι η συνεργασία αυτή σηματοδοτεί την είσοδο της Prodea στο έργο της ανάπλασης του Ελληνικού.

Εκπαιδευτικό και αρχιτεκτονικό ορόσημο
Σύμφωνα με τις τρεις εταιρείες, το CGS Ellinikon θα αποτελέσει ένα εκπαιδευτικό και αρχιτεκτονικό ορόσημο, αξιοποιώντας την ιστορία, τις αξίες και την τεχνογνωσία του Costeas-Geitonas School και εμπλουτίζοντας τα εκπαιδευτικά προγράμματα με επιλογή μεταξύ εθνικού και διεθνούς πιστοποιημένου προγράμματος σπουδών, και της ελληνικής ή αγγλικής ως γλώσσα διδασκαλίας.
Η τελική δεσμευτική συμφωνία μεταξύ των μερών αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος του έτους, ενώ το CGS Ellinikon αναμένεται να υποδεχτεί τον Σεπτέμβριο του 2026 τους πρώτους μαθητές και μαθήτριές του.

Το «σχολείο του μέλλοντος»
«Εκκινούμε την παρουσία μας στο μεγάλο project του Ελληνικού, μ’ ένα εμβληματικό έργο, υψηλού συμβολισμού: τη δημιουργία ενός σχολείου με καινοτόμο σχεδιασμό, δίνοντας έτσι το στίγμα της αναπτυξιακής αντίληψης της Prodea. Πρόκειται για μια επένδυση στη γνώση και το αύριο, με γνώμονα την αειφορία, στο πλαίσιο της συνολικής στρατηγικής της Prodea investments», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Prodea, Αριστοτέλης Καρυτινός, ενώ από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development, Oδυσσέας Αθανασίου, σχολίασε πως «ένα σχολείο του μέλλοντος που θα δημιουργηθεί στην πόλη του μέλλοντος». Τέλος, ο διευθύνων σύμβουλος του Costeas-Geitonas School, Χρήστος Γείτονας, δήλωσε πως ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός του σχολικού συγκροτήματος θα βρίσκεται σε πλήρη αρμονία με την εκπαιδευτική του φιλοσοφία.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter Build