Σε ηλεκτρονικό πλειστηριασμό πρόκειται να βγει την Τετάρτη 23 Μαρτίου ένα εμπορικό κέντρο στο Γέρακα, ιδιοκτησίας της Karouzos Marathonos (μέρος του άλλοτε κραταιού ομίλου Ι. Καρούζου), με επισπεύδουσα την Alpha Bank, με την τιμή πρώτης προσφοράς να έχει οριστεί στα 10,2 εκατομμύρια ευρώ. Πρόκειται για ένα οικόπεδο έκτασης 6.730 τετραγωνικών μέτρων που καλύπτει το οικοδομικό τετράγωνο που περικλείεται από τις οδούς Μαραθώνος (151), Φλωρίνης, Μεσσηνίας και Ευβοίας, επί του οποίου έχει ανεγερθεί εμπορικό κέντρο με υπεραγορά, εμπορικά καταστήματα και πάρκινγκ. Συγκεκριμένα, στο εμπορικό κέντρο στεγάζονται καταστήματα Media Markt, Jysk, Intersport και Marks & Spencer.

Μία πρώην αυτοκρατορία στο «σφυρί»
Πρόκειται για ένα ακόμα ακίνητο της πρώην «αυτοκρατορίας» Καρούζου που βγαίνει στο σφυρί για οφειλές σε τράπεζες και Δημόσιο, και μάλιστα το «ακριβότερο» από όσα έχουν διατεθεί σε ηλεκτρονικό πλειστηριασμό, με βάση την τιμή πρώτης προφοράς. Τον Οκτώβριο του 2020 είχε βγει σε πλειστηριασμό, με επισπεύδουσα την ΑΑΔΕ, το ακίνητο της Karouzos Kalamakiou επί της οδού Καλαμακίου, το οποίο στεγάζει κατάστημα της αλυσίδας σούπερ μάρκετ ΑΒ Βασιλόπουλος, με τιμή πρώτης προσφοράς στα 3,38 εκατομμύρια ευρώ. Αξιοσημείωτη είναι επίσης η περίπτωση ενός ακινήτου της Trust Worth Development, εταιρείας συμφερόντων της οικογένειας Καρούζου, το οποίο πωλήθηκε σε πλειστηριασμό τον Ιούλιο του 2021 έναντι ποσού άνω των 8 εκατομμυρίων ευρώ, με τιμή πρώτης προσφοράς στα 4,1 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για οικόπεδο έκτασης 2.540 τ.μ. στο Ελληνικό, στο οποίο σχεδιαζόταν η οικιστική ανάπτυξη συγκροτήματος δώδεκα μονάδων, όμως το έργο έμεινε ημιτελές.

Αγροτεμάχια και οικόπεδα στο Ηράκλειο
Η πιο πρόσφατη εξέλιξη σχετικά με ακίνητα του ομίλου Καρούζου αφορά σε ένα αγροτεμάχιο έκτασης 44,5 στρεμμάτων στον οικισμό Παλαιόκαστρο Γαζίου, στο δήμο Μαλεβιζίου στο Ηράκλειο Κρήτης, και ένα οικόπεδο 2.400 τετραγωνικών μέτρων στην πολεοδομική ενότητα Κορώνη-Μασταμπάς-Θέρισος-Δειλινά, επίσης στο Ηράκλειο Κρήτης. Αμφότερα τα ακίνητα διατέθηκαν σε ξεχωριστούς πλειστηριασμούς στις 28 Ιανουαρίου, με επισπεύδουσα την Intrum Hellas, και πωλήθηκαν με τιμή κατακύρωσης μόλις κατά 1 ευρώ μεγαλύτερη από την τιμή πρώτης προσφοράς: 750.001 ευρώ για το πρώτο ακίνητο και 580.001 ευρώ για το δεύτερο ακίνητο. Επίσης, για τις 11 Φεβρουαρίου είχαν προγραμματιστεί πλειστηριασμοί για δυο ακόμα αγροτεμάχια στο Ηράκλειο Κρήτης, η διεξαγωγή των οποίων ωστόσο ανεστάλη.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter Build