Ορατό είναι το ενδεχόμενο να αποσυρθεί η Prodea Investments από το project του Ελληνικού, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες που έχει στη διάθεσή του το Build. Όπως είχε γίνει γνωστό, η Lamda Development μέσω της θυγατρικής της Ελληνικό ΜΑΕ, η Prodea Investments καθώς και το Costeas-Geitonas School είχαν προχωρήσει στη διάρκεια της περασμένης χρονιάς στη σύναψη Μνημονίου Συνεργασίας για την ίδρυση εκπαιδευτικού οργανισμού πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης εντός του Ελληνικού. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες που έχουμε στη διάθεσή μας, η Prodea Investments φέρεται να εξετάζει την απόσυρση του ενδιαφέροντος της από το συγκεκριμένο project, δεδομένου ότι επενδυτικά φαίνεται να μην είναι ιδιαίτερα ελκυστικό όσο τουλάχιστον εκτιμούσε ότι θα είναι κατά τη σύναψη της σχετικής συμφωνίας συνεργασίας.
Υψηλό το κόστος κατασκευής με περιορισμένη απόδοση κεφαλαίων

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, το κόστος για την κατασκευή των σχολικών εγκαταστάσεων στο Ελληνικό είναι ιδιαίτερα υψηλό, ενώ τα κεφάλαια που θα επενδυθούν δεν αναμένεται ότι θα έχουν ικανοποιητικές αποδόσεις όπως επιδιώκει η ΑΕΕΑΠ, καθότι στην προκειμένη περίπτωση απαιτούνται ειδικά κεφάλαια για ειδικότερου σκοπού επενδύσεις όπως είναι ο τομέας της επένδυσης. Ακόμα δεν υπάρχει κάτι οριστικό γύρω από το συγκεκριμένο θέμα, ωστόσο θεωρείται ιδιαίτερα πιθανό ότι θα υπάρξουν εξελίξεις κατά το προσεχές διάστημα. Ζήτημα, επομένως, αναμένεται να αποτελέσει ο τρόπος που θα χρηματοδοτηθεί το συγκεκριμένο έργο και ποιος θα είναι εκείνος που θα κληθεί να το χρηματοδοτήσει. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, πάντως, το ενδιαφέρον της επιχειρηματικής οικογένειας Γείτονα, στην οποία ανήκουν τα Εκπαιδευτήρια Γείτονα, παραμένει ενεργό έως αυτή τη στιγμή.

Σε εξέλιξη η μεγάλη επένδυση στο «δαχτυλίδι» της Κηφισίας
Ταυτόχρονα, η Prodea Investments παραμένει προσηλωμένη σε πράσινες επενδύσεις, όπου κυριαρχεί το έργο που πρόκειται να υλοποιήσει στο Μαρούσι, στο οικόπεδο που στεγαζόταν η έδρα της Εκκλησίας των Μαρτύρων του Ιεχωβά και στο όμορο με αυτό όπου βρισκόταν μέχρι πρότινος το λούνα πάρκ «Αηδονάκια». Πρόκειται να δημιουργηθούν χώροι γραφείων που θα υπερβαίνουν τα 18.000 τετραγωνικά μέτρα και συνολικά μαζί με τους υπόγειους χώρους η επιφάνεια του ακινήτου που θα κατασκευαστεί θα ξεπερνά τα 30.000 τετραγωνικά μέτρα. Αυτή την περίοδο βρίσκεται σε εξέλιξη το στάδιο των μελετών και αμέσως μετά η Prodea θα επιδιώξει την αδειοδότηση του project. Εκτιμάται ότι η κατασκευή του θα ξεκινήσει εντός του 2025 με το χρονικό διάστημα που απαιτείται για την ολοκλήρωσή της να είναι περί τα δύο έτη. Η συνολική επένδυση -συμπεριλαμβανομένης της δαπάνης για την απόκτηση των οικοπέδων- θα ξεπεράσει τα 70 εκατομμύρια ευρώ. Πρόκειται να δημιουργηθεί campus γραφείων, που θα ενσωματώνουν τις σύγχρονες τεχνολογίες εξοικονόμησης ενέργειας και θα πιστοποιηθούν κατά το πρότυπο LEED στη βαθμίδα Gold.