Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκε από τη Γενική Γραμματεία Ιδιωτικών Επενδύσεων και ΣΔΙΤ του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που αφορά στο επενδυτικό σχέδιο «Costa Nopia», προϋπολογισμού άνω των 300 εκατομμυρίων ευρώ. Πρόκειται για το φιλόδοξο ξενοδοχειακό project της εταιρείας Cretan Sun and Sea Developments, 100% θυγατρικής του κυπριακού ομίλου εταιρειών Λεπτός, μια επένδυση η οποία έχει ενταχθεί από το 2019 στο καθεστώς των στρατηγικών επενδύσεων Η ανάπτυξη του ξενοδοχείου προβλέπεται να γίνει στη θέση “Ραβδούχα” του Πλατανιά Χανίων, σε γεωτεμάχιο επιφάνειας 1.130 στρεμμάτων. Αναλυτικότερα, το ειδικό σχέδιο χωρικής ανάπτυξης στρατηγικής επένδυσης Costa Nopia θα αναπτυχθεί αμφιθεατρικά πάνω από την ακτογραμμή μήκους 1.400 μέτρων και προβλέπει τη δημιουργία δεκατριών γειτονιών με περίπου 830 κατοικίες, στις οποίες χωροθετούνται και εμπορικά καταστήματα.

Επιπλέον, στο σχέδιο ανάπτυξης συμπεριλαμβάνεται το χτίσιμο δύο ξενοδοχειακών μονάδων συνολικής δυναμικότητας 300 δωματίων και 600 κλινών. Θα δημιουργηθούν με τη σειρά τους ένα Ιατρείο (Α βαθμίδας) και ένα φαρμακείο για την ευκολότερη εξυπηρέτηση των αναγκών των κατοίκων και των επισκεπτών της περιοχής. Στο σχέδιο συμπεριλαμβάνονται εγκαταστάσεις ψυχαγωγίας και άθλησης του κοινού μέσω της δημιουργίας ενός μικρού γκολφ και λοιπών αθλητικών εγκαταστάσεων και υποδομών φιλοξενίας, πλατειών και χώρων πρασίνου, καθώς και εστιατορίων και πολιτιστικών εγκαταστάσεων. Το σχέδιο περιλαμβάνει, επίσης, τη δημιουργία δικτύων πράσινων και παράκτιων διαδρομών, παράλληλα με τη δημιουργία εγκαταστάσεων ερευνητικού – εκπαιδευτικού – επιμορφωτικού κέντρου στον πρωτογενή τομέα και καινοτόμων δράσεων καλλιεργειών.

Ποιος είναι ο όμιλος εταιρειών Λεπτός
O όμιλος εταιρειών Λεπτός δραστηριοποιείται κυρίως στον σχεδιασμό, την ανάπτυξη, την κατασκευή, την προώθηση και τη διάθεση, όπως επίσης και διαχείριση, μεγάλων πρότυπων τουριστικών παραθεριστικών και άλλων αναπτύξεων στην Κύπρο, στον ευρύτερο Ελλαδικό χώρο και στην Μ. Ανατολή. Η λογιστική αξία των περιουσιακών του στοιχείων υπερέβαινε τον Δεκέμβριο του 2020 το 1 δισ. ευρώ και ο ετήσιος κύκλος εργασιών του (προ covid 19) ξεπερνoύσε τα 200 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων το μεγαλύτερο ποσοστό προέρχεται από πωλήσεις παραθεριστικών κατοικιών σε επενδυτές προερχόμενους από το εξωτερικό.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter Build