Στις 29 Μαρτίου θα λειτουργήσει επίσημα το Moxy Athens στην πλατεία Ομονοίας, στο κτίριο του πρώην Σαρόγλειου Μεγάρου. Το περασμένο Σάββατο πήραμε μια πρώτη γεύση από το νέο ξενοδοχείο, καθώς αφαιρέθηκε το μεγαλύτερο μέρος των προστατευτικών καλυμμάτων γύρω από το χώρο.

Το Moxy Athens, 200 κλινών και 4 αστέρων, είναι το δεύτερο Moxy Hotel σε ελληνικό έδαφος, μετά από το Moxy Patras Marina (3 αστέρων), σε συνέχεια της στρατηγικής επέκτασης ξενοδοχειακών υπηρεσιών του ομίλου Marriott σε Βαλκάνια και στη συνέχεια στη Μέση Ανατολή: Προγραμματίζεται η λειτουργία 2 ακόμη ξενοδοχείων Moxy στην Κωνσταντινούπολη μέχρι το καλοκαίρι του 2024, στην ίδια φιλοσοφία πελατών: “Ταξιδιώτες νέοι στην καρδιά” (young-at-heart-travellers).

Οι καινοτομίες του Moxy Athens
Το Σάββατο που μας πέρασε, από το πρώην Σαρόγλειο Μέγαρο το οποίο ανακατασκευάστηκε πλήρως, κατέβηκαν οι λινάτσες και διαπιστώσαμε ιδίοις όμμασι την πρόοδο των έργων, τα οποία πράγματι βρίσκονται σε τελικό στάδιο.

Στο μάτι ξεχωρίζει ότι στην όψη προς την πλατεία Ομονοίας χρησιμοποιήθηκαν κινούμενα σκίαστρα. Πρόκειται για μεταλλικές περσίδες σε ρουστίκ αποχρώσεις, που από μακριά δίνουν την αίσθηση ότι πρόκειται για ξύλο.

Εξωτερικά, το νέο Moxy Hotel ακολουθεί τη βιοκλιματική αρχιτεκτονική τάση.

Στην ταράτσα του ξενοδοχείου, οδεύει προς την ολοκλήρωσή του και το νέο «πράσινο» δώμα, «φυτεμένο» όπως το αποκαλεί ο όμιλος Marriott, επειδή θα περιστοιχίζεται από ψηλά φυτά, αλλά θα περιλαμβάνει φύτευση και στην οροφή του.

Μία από τις τελευταίες εκκρεμότητες είναι η οριστική μορφοποίηση των επιπλέον παραθύρων, κάθετα από όροφο σε όροφο, από τον τοίχο που βλέπει στο Μπάγκειον (οδός Αθηνάς). Δεν έχουν τοποθετηθεί ακόμη κουφώματα και παράθυρα στις συγκεκριμένες διανοίξεις, αλλά αναμένεται κι εκείνα να έχουν δρύινα χρώματα.

Φωτεινή είσοδος, πιστή στο σχεδιασμό «ταξιδιώτες νέοι στην καρδιά»
Οι λαμαρίνες μπροστά από το ισόγειο θα αποσυρθούν το επόμενο Σάββατο 26 Μαρτίου. Στην είσοδό του, το Moxy Athens θα φέρει ανοιχτές μεγάλες τζαμαρίες που εντάσσουν και την οικεία στοά, νοτιοανατολικά της πλατείας Ομονοίας.

Η στόχευση είναι η είσοδος του χώρου να είναι όσο το δυνατόν πιο φωτεινή.

Η καλλιέργεια ευεξίας και ευχάριστης διάθεσης στους διαμένοντες είναι προτεραιότητα, σύμφωνα με το δόγμα “ταξιδιώτες νέοι στην καρδιά”.

Το κτίριο ανήκει σε κοινοπραξία της Dimand με την Prodea Investments, οι οποίες ενθαρρύνουν σε μεγάλο βαθμό τα «πράσινα» κτίρια και είναι το δεύτερο κτίριο, μετά το Moxy Patras Marina, όπου οι δύο εταιρείες συνεργάζονται με τον όμιλο Marriott. Το μηνιαίο κόστος της μίσθωσης για το Moxy Athens εκτιμάται στις 58.000 ευρώ και το συνολικό ύψος της επένδυσης του ομίλου Marriott στον χώρο της πλατείας Ομονοίας ανέρχεται σε 25 εκατ. ευρώ. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν θα γίνουν εγκαίνια στην opening day του ξενοδοχείου, αλλά εντός του πρώτου δεκαημέρου του Απριλίου 2022.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter Build