Στην τελική ευθεία μπαίνει ο διαγωνισμός ΣΔΙΤ για το νέο κτίριο της Γενικής Γραμματείας Υποδομών του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, μετά την ολοκήρωση της φάσης του ανταγωνιστικού διαλόγου. Ειδικότερα, ο πρώτος κύκλος διαλόγου ανάμεσα στην αναθέτουσα αρχή και τους τέσσερις υποψήφιους φορείς έλαβε χώρα στις 24 και 25 Οκτωβρίου 2022, σε ατομικές συνεδρίες, όπου αντηλλάγησαν απόψεις επί των τεχνικών, χρηματοοικονομικών και νομικών πτυχών του έργου.

Στις αρχές Νοεμβρίου οι τέσσερις φορείς προχώρησαν στην υποβολή των παραδοτέων του πρώτου κύκλου διαλόγου και στα τέλη του έτους η Επιτροπή Διενέργειας Διαγωνισμού εισηγήθηκε την έγκριση των αποτελεσμάτων του διαλόγου και την κήρυξη της ολοκλήρωσής του. Με απόφασή του τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου, ο υπουργός Υποδομών ενέκρινε την ολοκλήρωση του σταδίου του διαλόγου, ανοίγοντας το δρόμο για την επόμενη φάση, η οποία αφορά στην κατάθεση δεσμευτικών προσφορών από την πλευρά των υποψηφίων, με βάση τις οποίες θα αναδειχθεί ο ανάδοχος του έργου.

Οι τέσσερις διεκδικητές
Υπενθυμίζεται ότι στην «κούρσα» για τη διεκδίκηση του έργου συμμετέχουν οι:
– Άβαξ
– ΓΕΚ Τέρνα
– Κοινοπραξία Intrakat – Redex
– Κοινοπραξία Μυτιληναίος – Dimand.
Νωρίτερα, από τη δεύτερη φάση του διαγωνισμού είχαν αποκλειστεί η κοινοπραξία της ΤΕΚΑΛ με την Aljihads και η Μηχανική.

Στα 139,59 εκατ. ο προϋπολογισμός
Το νέο κτίριο της Γενικής Γραμματείας Υποδομών του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, θα κατασκευαστεί στην οδό Πειραιώς και χωροθετείται διοικητικά στον δήμο Ταύρου – Μοσχάτου. Το νέο κτιριακό συγκρότημα – που θα σχεδιαστεί με βάση τις αρχές του βιοκλιματικού σχεδιασμού – θα συστεγάσει όλες τις υπηρεσίες της γενικής γραμματείας Υποδομών, εξασφαλίζοντας οικονομικό όφελος για το δημόσιο. Παράλληλα αναμένεται να συμβάλει στην αναβάθμιση του αστικού περιβάλλοντος της περιοχής. Η σύμβαση που θα υπογραφεί με τον ανάδοχο καλύπτει περίοδο 30 ετών, εκ των οποίων έως τρία έτη αφορούν την κατασκευαστική περίοδο και τα επόμενα 27 έτη την περίοδο λειτουργίας και συντήρησης. Ο προϋπολογισμός του ΣΔΙΤ ανέρχεται σε 112,6 εκατ. ευρώ (139,59 εκατ. με ΦΠΑ).


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter Build