Στην παροχή υπηρεσιών ανάπτυξης ακινήτων για λογαριασμό τρίτων προχωρά η Inventio Edge, ο επιχειρηματικός βραχίονας που ξεκίνησε τη δραστηριότητά του πριν από περίπου έναν χρόνο. Με αυτόν τον τρόπο, η Inventio Edge, που ως κύριο αντικείμενό της έως τώρα είχε την ανάπτυξη κατασκευαστικών έργων αποκλειστικά για τις ανάγκες του αμερικανικού fund HIG και κατ’ επέκταση της επί ελληνικού εδάφους εταιρείας του fund, της Inventio, διευρύνει πλέον σημαντικά τη δραστηριότητά της.

Στο εξής θα δραστηριοποιείται στον κλάδο ανάπτυξης και διαχείρισης ακινήτων. Πρόκειται ουσιαστικά για έναν πυλώνα όπου θα μπορεί να επενδύει σε έργα και στη συνέχεια να διαθέτει τη συμμετοχή της στις επενδύσεις αυτές, αντλώντας και την ανάλογη υπεραξία που θα προκύπτει. Μεταξύ των έργων που θα επικεντρώσει τη δραστηριότητά της θα είναι και αυτός των οικιστικών ακινήτων, ο οποίος το τελευταίο διάστημα συγκεντρώνει το ενδιαφέρον πολλών επενδυτικών σχημάτων και εταιρειών διαχείρισης ακινήτων και που αναμένεται να παρουσιάσει εκτεταμένη δραστηριότητα στο εγγύς μέλλον με κύριο στόχο την ανάπλαση και αξιοποίηση του υφιστάμενου και πολλές φορές πεπαλαιωμένου κτιριακού αποθέματος της χώρας.

Επενδύσεις πάνω από 1,35 δισεκατομμύρια ευρώ στην Ελλάδα
Σημειώνεται, ότι η HIG Capital έχει επενδύσει συστημικά και μακροπρόθεσμα στην Ελλάδα περισσότερα από 1,35 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ έχει εκπονήσει πρόγραμμα νέων επενδύσεων προκειμένου να φτάσει σε αξία ενεργητικού τα 1,5 δισεκατομμύρια ευρώ το προσεχές διάστημα, με τοποθετήσεις ιδίων κεφαλαίων που υπερβαίνουν τα 350 εκατομμύρια ευρώ. Η κύρια δραστηριότητα εντοπίζεται στους τομείς των logistics και των ξενοδοχείων. Ο κύκλος εργασιών από logistics και ξενοδοχεία υπερβαίνει τα 420 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων τα 370 εκατομμύρια ευρώ προέρχονται από τα logistics και τα υπόλοιπα από τα ξενοδοχεία.

Σε ό,τι αφορά στα logistics, η HIG έχει εξαγοράσει ήδη έξι εταιρείες και στοχεύει να διευρύνει το χαρτοφυλάκιό της με νέες εξαγορές.
Θυμίζουμε, ότι έχει ήδη έχει στο χαρτοφυλάκιό της τις εταιρείες Μακιός ΑΕ, την Ολυμπιάς-Κανδύλης, τη Βεϊνόγλου ΑΕ, τη Group Unit Hellas, τη Unit Shipping και την Contrade ΑΕ. Στόχος, είναι η ενοποίηση των συγκεκριμένων εταιρειών υπό την λειτουργική πλατφόρμα Logistics-Streem Global ΑΕ. Eπί του παρόντος, σε φάση αδειοδοτήσεων βρίσκεται το logistics center που πρόκειται να δημιουργήσει η HIG στο παλαιό εργοστάσιο της Ελληνικής Χαλυβουργίας στον Ασπρόπυργο, της εταιρείας Streem Development, που είναι υπό την αιγίδα της HIG Capital. H συνολική επένδυση εκτιμάται ότι θα αγγίξει στην εξέλιξή της τα 300 εκατομμύρια ευρώ. Έχει, εξάλλου, ήδη ενταχθεί στις στρατηγικές επενδύσεις και θα αποτελέσει την πρώτη trinodal επένδυση καθώς θα αξιοποιεί τις δυνατότητες της προβλήτας, του τρένου και του αυτοκινήτου.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter Build