Σε διαδικασία έκδοσης της οικοδομικής άδειας, κάτι που αναμένεται να συμβεί από μέρα σε μέρα, βρίσκεται η Trastor για το κτίριο που πρόκειται να δημιουργήσει στην οδό Χειμάρρας στο Μαρούσι. Σύμφωνα με πηγές κοντά στην εταιρεία, την κατασκευή του έργου θα αναλάβει η Δίολκος, δημιουργώντας συνολικά 10.000 τ.μ. στεγασμένης επιφάνειας, από τα οποία τα 4.800 τ.μ. θα αντιστοιχούν σε καθαρούς χώρους γραφείων. Το νέο ακίνητο που θα προστεθεί στο χαρτοφυλάκιο της Trastor θα είναι έτοιμο κατά το πρώτο τρίμηνο του 2025. Να θυμίσουμε ότι την αρχιτεκτονική μελέτη ανέλαβε η ISV Architects, η οποία είχε εκπονήσει και τη μελέτη για το πρώην κτίριο του ΔΟΛ στην οδό Μιχαλακοπούλου 80.

Στο συγκεκριμένο σημείο πρόκειται να δημιουργηθεί ένα βιοκλιματικό κτίριο γραφείων, το οποίο θα πιστοποιηθεί κατά τη βαθμίδα LEED Gold. Τα στελέχη της Trastor αναμένουν ότι το ακίνητο θα εισφέρει υψηλή υπεραξία, ενώ τα ενοίκια στην προκειμένη περίπτωση θα μπορούσαν να φτάσουν ή και να ξεπεράσουν τα 30 ευρώ ανά τ.μ.. Πρόκειται να δημιουργηθούν χώροι πρασίνου, με το ακίνητο να διαφέρει σημαντικά από το υφιστάμενο κτίριο της Μιχαλακοπούλου ως προς τη φιλοσοφία κατασκευής του. Στο κτίριο θα δημιουργηθούν ειδικά διαμορφωμένοι εξώστες με πράσινο καθώς και υγρά στοιχεία που θα τοποθετηθούν εντός του χώρου.

Οι ανακατατάξεις και το πλάνο ανακατασκευής στη Σωρού
Σε ό,τι αφορά το κτίριο της οδού Σωρού 18-20 στο Μαρούσι, το οποίο η Trastor απέκτησε από το χαρτοφυλάκιο ακινήτων του Λουκά Έλληνα και φιλοξενεί έως αυτή τη στιγμή τα γραφεία των Fourlis Group και Bayer, πρόκειται σύντομα να ξεκινήσει η διαδικασία ανακαίνισης και πιστοποίησης του κτιρίου κατά BREEAM Vegy Good, αντίστοιχη βαθμίδα του LEED Gold. Η αποχώρηση της Bayer πρόκειται να λάβει χώρα εντός του καλοκαιριού.

Η πολυεθνική θα εγκατασταθεί σε νέα γραφεία του κτιρίου που βρίσκονται πίσω από το Ιασώ και συνορεύει με το Golden Hall, το οποίο ανήκει στην οικογένεια Αγγελόπουλου. Να αναφέρουμε ότι τα σημερινά γραφεία της Bayer έχουν επιφάνεια περί τα 4.000 τ.μ. ενώ τα νέα της γραφεία θα έχουν επιφάνεια μόλις 1.000 τ.μ. καθότι το μοντέλο υβριδικής εργασίας που εφαρμόζει καθιστά αναγκαία τη «σμίκρυνση» του διαθέσιμου χώρου γραφείων.

Έως τα Χριστούγεννα του 2023 αναμένεται να αποχωρήσει από το ίδιο κτίριο της οδού Σωρού και το Fourlis Group, που θα μεταφερθεί στο αεροδρόμιο σε μέρος των εγκαταστάσεων που στεγάζουν σήμερα τα ΙΚΕΑ, τα οποία θα «μικρύνουν» και από τα 25.000 τ.μ. που είναι σήμερα η επιφάνεια του συγκεκριμένου κτιρίου, θα κατέλθει στα 15.000 τ.μ. Το κτίριο της Σωρού εκτιμάται ότι θα είναι έτοιμο προς χρήση το αργότερο έως τις αρχές καλοκαιριού του 2024. Είναι σχεδιασμένο από το γραφείο Α&Μ Architects του Μιχάλη Μαυρολέων, και σύντομα η Trastor πρόκειται να καταθέσει τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την έκδοση οικοδομικής άδειας αμέσως μετά την ολοκλήρωση των μελετών. Στο συγκεκριμένο κτίριο θα υφίστανται 6.500 τ.μ. ωφέλιμου χώρου γραφείων, ενώ μαζί με τα υπόγεια το κτίριο θα έχει επιφάνεια 16.000 τετραγωνικών μέτρων. Σημειώνεται ότι πρόκειται για ένα μεγάλο ακίνητο, το οποίο διαθέτει 250 θέσεις στάθμευσης. Είναι προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί η αλλαγή πρόσοψης καθώς και ριζική ανακαίνιση στο εσωτερικό του.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter Build