Πλειοδότρια για την απόκτηση ξενοδοχειακής μονάδας στην περιοχή της Αράχωβας αναδείχθηκε η Grandbay Limited, θυγατρική εταιρεία της εισηγμένης Centric Συμμετοχών, που με την κίνηση αυτή επιδιώκει την ενίσχυση της μονάδας τουριστικών ακινήτων της, κυρίως σε περιοχές υψηλής προβολής, εκτιμώντας ότι η βιομηχανία του τουρισμού εξακολουθεί να διαμορφώνει ευνοϊκές προοπτικές ανάπτυξης. Ειδικότερα, στην Grandbay Limited κατακυρώθηκε μετά από ηλεκτρονικό πλειστηριασμό η ξενοδοχειακή μονάδα Elafivolia, ένα συγκρότημα δύο κτιρίων κατοικιών, τα οποία αποτελούνται από υπόγειο, ισόγειο και όροφο, χτισμένο σε αγροτεμάχιο 2.976 τετραγωνικών μέτρων στην τοποθεσία Τρουβουλός της Αράχωβας.

Η τιμή προσφοράς για το ακίνητο είχε οριστεί στα 902.000 ευρώ, με επισπεύδουσα τη Cepal Hellas, ενώ η κατακύρωση στην Grandbay Limited έγινε έναντι 1,11 εκατομμυρίων ευρώ. Άμεσα αναμένονται οι ενέργειες ολοκλήρωσης των σχετικών διαδικασιών του πλειστηριασμού, με την καταβολή του εκπλειστηριάσματος και των τελών χρήσης. Το εν λόγω ξενοδοχείο ανήκε στην εταιρεία Δάβαρης Αράχωβα Μονοπρόσωπη ΕΠΕ, με επικεφαλής τον επιχειρηματία Πάνο Δάβαρη, γνωστό για την ενασχόλησή του με τον κλάδο των αυτοκινήτων, καθώς ήταν ο άνθρωπος που έφερε στην Ελλάδα τις μάρκες Hyundai και Kia.

Η δραστηριότητα της Centric Συμμετοχών σε τουριστικά και εμπορικά ακίνητα
Η Centric Συμμετοχών έχει ως κύριο αντικείμενο τη συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο άλλων εταιρειών και οι βασικοί άξονες επενδύσεων της εισηγμένης σήμερα είναι η παροχή τεχνολογικών υπηρεσιών εν πλω, ο τουριστικός κλάδος (ξενοδοχεία & σκάφη), η μαζική εστίαση και η εκμετάλλευση εμπορικών ακινήτων. Ως προς τον τουριστικο κλάδο, στον οποίο εντάσσεται και η νέα της επένδυση, μέχρι τώρα η δραστηριότητά της αφορούσε στη λειτουργία του ξενοδοχείου Adorno Suites στον Ορνό της Μυκόνου, ενώ αναμένεται εντός του 2023 να ξεκινήσει η εκμετάλλευση μίας πολυτελούς τουριστικής κατοικίας στη Μεσσηνία, η οποία σήμερα βρίσκεται σε
κατασκευαστικό στάδιο. Η Grandbay Limited, η θυγατρική του ομίλου που δραστηριοποιείται στην εκμετάλλευση τουριστικών ακινήτων, έφερε το 2021 τζίρο 816.406 ευρώ, επί συνόλου 3,8 εκατ. ευρώ.

Σε χθεσινή ανακίνωσή του, ο όμιλος της Centric τονίζει πως παραμένει σταθερά προσανατολισμένος στην αναζήτηση των κατάλληλων ευκαιριών στον τομέα των τουριστικών ακινήτων, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις ευνοϊκές προοπτικές ανάπτυξης της τουριστικής βιομηχανίας στη χώρα μας. Η εταιρεία έχει επίσης παρουσία στην κατηγορία των εμπορικών ακινήτων με την θυγατρική της Bright Sky Properties ΑΕ, που ξεκίνησε την λειτουργία της πριν τέσσερα έτη με στόχο τη δημιουργία ενός χαρτοφυλακίου εμπορικών ακινήτων. Έως τις αρχές του 2022 είχαν αποκτηθεί τρία εμπορικά ακίνητα, ενώ εντός του έτους αναμένεται να ολοκληρωθεί η απόκτηση δύο όμορων οικοπέδων εντός του νομού Αττικής. Ο τζίρος της Βright Sky Properties ΑΕ το 2021 διαμορφώθηκε στα 135.760 ευρώ.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter Build