Στην απόκτηση του εργοστασίου παραγωγής ξυλείας της εταιρείας Shelman στην Κομοτηνή προχώρησε πρόσφατα ο όμιλος Alfa Wood Group, μέσω της θυγατρικής του εταιρείας Ελληνικά Πάνελ ΑΕ. Πρόκειται για ένα συγκρότημα κτιρίων στη βιομηχανική περιοχή της Κομοτηνής με έκταση 55.894,17 τ.μ. το οποίο πριν την πτώχευση της Shelman λειτουργούσε για την παραγωγή και επεξεργασία προϊόντων ξυλείας.

Η απόκτηση του εργοστασίου έγινε μέσω πλειστηριασμού που πραγματοποιήθηκε στις 29 Δεκεμβρίου, με το ποσό της κατακύρωσης να ανέρχεται στα 5.770.000 ευρώ, χίλια ευρώ πάνω από την τιμή πρώτης προσφοράς. Σημειωτέον ότι για το συγκεκριμένο ακίνητο είχαν διεξαχθεί νωρίτερα το 2022 άλλοι τρεις πλειστηριασμοί, με τιμές πρώτης προσφοράς 12.820.000 ευρώ, 9.615.000 ευρώ και 6.410.000 ευρώ αντίστοιχα, όμως και οι τρεις απέβησαν άγονοι λόγω έλλειψης ενδιαφερόμενων αγοραστών.

Σύμφωνα με τον όμιλο Alfa Wood, η επένδυση αυτή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της ανάπτυξης των εμπορικών δραστηριοτήτων του ομίλου και με στόχο την ενίσχυση της τοπικής κοινωνίας της Κομοτηνής και τη διατήρηση σε ελληνική ιδιοκτησία του μεγαλύτερου εργοστασίου στην παραγωγή ειδών ξυλείας στην Ευρώπη. Ο όμιλος προαναγγέλλει ότι θα προβεί άμεσα στην επαναλειτουργία του εργοστασίου, υιοθετώντας νέες φιλικές προς το περιβάλλον πρακτικές.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter Build