Τις υψηλότερα αξιολογημένες περιοχές για να μείνει κανείς στην Ελλάδα παρουσίασε ο Spitogatos. Τα δεδομένα προέκυψαν από πανελλαδική έρευνα της ιστοσελίδας αγγελιών ακινήτων και βάσει αξιολογήσεων χρηστών της.

Ποιες είναι οι περιοχές που αξιολογήθηκαν υψηλότερα
Στην Αθήνα, οι συνοικίες που αξιολογήθηκαν πιο ψηλά σε σχέση με όλα τα κριτήρια της έρευνας είναι η Κάτω Γλυφάδα, το κέντρο της Νέας Σμύρνης, το Καλαμάκι, η Άνω Ηλιούπολη, το Κολωνάκι, η περιοχή Χίλτον, το κέντρο της Αργυρούπολης, το κέντρο του Παγκρατίου, η Άνω Γλυφάδα και το κέντρο των Βριλησσίων. Οι περιοχές της Θεσσαλονίκης με τις υψηλότερες αξιολογήσεις είναι η Νέα Παραλία, η περιοχή Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης-Πανεπιστήμια, η περιοχή Περαία, η Άνω και Κάτω Τούμπα, η περιοχή Μαρτίου, το ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης και η περιοχή Μπότσαρη, η Αγία Τριάδα και η περιοχή Ιπποκράτειο. Στην υπόλοιπη Ελλάδα, οι δέκα περιοχές με τις υψηλότερες αξιολογήσεις από τους χρήστες είναι το κέντρο της Κομοτηνής, η Πόλη της Ρόδου, το κέντρο των Ιωαννίνων, το κέντρο της Αλεξανδρούπολης, το κέντρο των Τρικάλων, της Λάρισας, των Χανίων, της Καλαμάτας, των Σερρών και το κέντρο της Βέροιας.

Περιοχές με υψηλή αίσθηση ασφάλειας
Η αίσθηση ασφάλειας, εξηγεί ο Spitogatos, αποτελεί σημαντικό κριτήριο για την επιλογή περιοχής για αγορά/ενοικίαση κατοικίας. Σύμφωνα με τις αξιολογήσεις χρηστών, οι περιοχές της Αθήνας που προσφέρουν τη μεγαλύτερη αίσθηση ασφάλειας είναι το κέντρο του Παγκρατίου, το Κολωνάκι, το κέντρο της Νέας Σμύρνης, το Καλαμάκι και η Άνω και Κάτω Γλυφάδα. Σχετικά με τη Θεσσαλονίκη, οι περιοχές που χαρακτηρίζονται ως οι ασφαλέστερες είναι οι ακόλουθες: Μαρτίου, Ιπποκράτειο, Αγία Τριάδα, Περαία και η περιοχή Μπότσαρη. Στην υπόλοιπη Ελλάδα, χρήστες που αναζητούν κατοικία αναφέρουν ότι αξιολογούν ως ασφαλή το κέντρο της Κατερίνης, το κέντρο των Τρικάλων, την Πόλη της Ρόδου, το κέντρο της Αλεξανδρούπολης και τη Χώρα της Κέρκυρας.

Πρόσβαση στα ΜΜΜ και η διαθεσιμότητα πάρκινγκ
Ακόμη, η πρόσβαση σε μέσα μαζικής μεταφοράς (ΜΜΜ) και η διαθεσιμότητα θέσεων στάθμευσης αποτελούν δύο ακόμη σημαντικά κριτήρια για την επιλογή του τόπου κατοικίας. Αναφορικά με τη σύνδεση με τα ΜΜΜ, οι περιοχές που θεωρούνται πως προσφέρουν την καλύτερη εξυπηρέτηση στην Αθήνα είναι το κέντρο της Αθήνας, η περιοχή Πανόρμου, το κέντρο της Καλλιθέας, η πλατεία Αττικής, η περιοχή του Χίλτον, η Φωκίωνος Νέγρη, ο Άγιος Ελευθέριος και το κέντρο της Αργυρούπολης στα Νότια Προάστια της Αθήνας. Αντίστοιχα, στη Θεσσαλονίκη οι περιοχές Νέα Παραλία, Αγία Τριάδα και Μαρτίου θεωρούνται αυτές με την καλύτερη πρόσβαση σε μέσα μαζικής μεταφοράς. Εξάλλου, οι περιοχές της Αττικής που έλαβαν τις υψηλότερες αξιολογήσεις με βάση τη διαθεσιμότητα θέσεων πάρκινγκ είναι το Πόρτο Ράφτη, η Άνω Ηλιούπολη, η Άνω και Κάτω Γλυφάδα και το κέντρο των Βριλησσίων στα  Βόρεια Προάστια. Στην Θεσσαλονίκη, η περιοχή Περαία αξιολογήθηκε υψηλά. Πανελλαδικά, υψηλά σκόραραν κέντρο Κομοτηνής, κέντρο Τρικάλων και Πόλη της Ρόδου.

Πρόσβαση σε πάρκα και σχολεία
Τέλος, ανάμεσα στα υπόλοιπα κριτήρια της έρευνας ήταν και η πρόσβαση σε χώρους πρασίνου. Όσον αφορά στο κριτήριο αυτό, οι περιοχές που έλαβαν υψηλή αξιολόγηση είναι τα Κάτω Ιλίσια, η Άνω Ηλιούπολη, η Άνω και Κάτω Γλυφάδα, το κέντρο της Νέας Σμύρνης, το κέντρο της Αργυρούπολης και το Καλαμάκι στα Νότια Προάστια της Αθήνας, το κέντρο των Βριλησσίων στα Βόρεια, η Νέα Παραλία στη Θεσσαλονίκη και το κέντρο της Αλεξανδρούπολης στην υπόλοιπη Ελλάδα. Σχετικά, δε, με το κριτήριο της εύκολης πρόσβασης σε σχολεία, οι αθηναϊκές περιοχές που αξιολογήθηκαν υψηλότερα είναι η Άνω Ηλιούπολη, η Άνω και Κάτω Γλυφάδα, το κέντρο της Αργυρούπολης, το κέντρο της Καλλιθέας, το κέντρο των Βριλησσίων και τα Κάτω Ιλίσια. Στη Θεσσαλονίκη, τώρα, οι περιοχές που αξιολογήθηκαν υψηλά βάσει του ίδιου κριτηρίου είναι η περιοχή Μπότσαρη και εκείνη της Νέας Παραλίας και, στην υπόλοιπη Ελλάδα, το κέντρο των Τρικάλων.