Ο όμιλος ΕΛΤΡΑΚ, πάντα ανοιχτός στην επιστήμη και την καινοτομία, αποδεικνύει έμπρακτα πως υποστηρίζει με πολλαπλούς τρόπους την έρευνα και τους νέους επιστήμονες.

Συγκεκριμένα, την Τρίτη 1 Φεβρουαρίου, μία ομάδα φοιτητών του Τμήματος Μηχανικών Τοπογραφίας και Γεωπληροφορικής από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του ομίλου στη Νέα Κηφισιά. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των μαθημάτων “Δομικές Μηχανές και Οργάνωση Εργοταξίου” και “Διαχείριση Έργου”.

Στα πλαίσια της πρακτικής εφαρμογής των σπουδών τους, οι φοιτητές Τοπογράφοι Μηχανικοί ενημερώθηκαν για τη χρήση και τη λειτουργία επιλεγμένων μηχανημάτων της δημοφιλούς ηγετικής μάρκας Caterpillar. Οι φοιτητές είχαν την ευκαιρία να δουν στην πράξη κάποιες από τις δυνατότητες που προσφέρει ο εξοπλισμός CAT και πώς αυτές μπορούν να συμβάλουν αποφασιστικά στη διεξαγωγή εργασιών στον κατασκευαστικό τομέα, διευκολύνοντας επιπλέον την καθημερινότητα των χειριστών.

Ο Υπεύθυνος Εκπαίδευσης της ΕΛΤΡΑΚ, κος Κυριάκος Πρωτούλης ανέλαβε να δώσει στους νεαρούς φοιτητές και φοιτήτριες μία σαφή εικόνα των παραπάνω με εύγλωττο και αποτελεσματικό τρόπο, συμπεριλαμβάνοντας μία παρουσίαση της διαδικασίας λειτουργίας του συνεργείου. Το ενδιαφέρον των φοιτητών υπήρξε ζωηρό συμμετέχοντας ενεργά με ερωτήσεις κυρίως σε σχέση με τον κύκλο ζωής των μηχανημάτων, τη συντήρηση τους, τα υδραυλικά συστήματα αλλά και τους κινητήρες.

Κατά τη διάρκεια της ξενάγησης, οι φοιτητές δεν παρέλειψαν να ενημερωθούν και για την εύρυθμη λειτουργία του ομίλου από τον Διευθυντή Ανθρώπινου Δυναμικού, κο Νίκο Μπούτα, αντλώντας έτσι σημαντικές πληροφορίες για νευραλγικούς τομείς όπως η διαδικασία των προσλήψεων, της αξιολόγησης του προσωπικού καθώς και της δυνατότητας εκπαιδευτικών επιμορφώσεων, που προσφέρεται στους
υπαλλήλους. Τέλος ενδιαφέρον υπήρξε και για τη στρατηγική που έχει δομήσει η εταιρεία για τις διαδικασίες εσωτερικής εξέλιξης του προσωπικού.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, οι άνθρωποι της ΕΛΤΡΑΑΚ είναι ιδιαίτερα χαρούμενοι που η συγκεκριμένη επίσκεψη σήμανε την αρχή μιας ευρύτερης συνεργασίας του ομίλου με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής. Θα ακολουθήσουν μάλιστα και άλλες εκπαιδευτικές επισκέψεις από λοιπά, συγγενή με το αντικείμενο εργασιών του ομίλου, τμήματα του Πανεπιστημίου, όπως αυτό του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών, μέσα στο επόμενο διάστημα.

Περισσότερες λεπτομέρειες στο στην ιστοσελίδα του ομίλου εδώ.