Μια νέα σουίτα τεχνητής νοημοσύνης (Αrtificial Ιntelligence, AI), με στόχο τη βέλτιστη διοίκηση του έργου του Ελληνικού, δοκιμάζει η Lamda Development στο σπουδαίο project αστικής ανάπλασης στην Ευρώπη, όπως ανέφερε o Chief Controls Officer της εταιρείας, Δημήτρης Κίτσιος, μιλώντας κατά τη διάρκεια του Project Management Conference 2024, το οποίο διοργανώνει, το διήμερο 15 και 16 Μαΐου, η Boussias Events.
Όπως ανέφερε ο κ. Κίτσιος, ήδη κάποιες τεχνολογικές εφαρμογές της τεχνητής νοημοσύνης «τρέχουν» ήδη στο έργο του Ελληνικού.

Ως ενδεικτικά παραδείγματα έφερε
• τη χρήση του Power BI, μέσα από την οποία αποκτάται πρόσβαση σε μια συλλογή pre-trained models που μπορούν να αξιοποιηθούν στη διοίκηση του mega-project, αλλά και
• τη χρήση του app «Alice» (πρόκειται για ένα ΑΙ bot) για την προσομοίωση σχεδιαζόμενων σεναρίων και την εύρεση των βέλτιστων λύσεων.

Όπως εκτίμησε το στέλεχος της Lamda Development, η τεχνητή νοημοσύνη έχει φέρει το project management στο κατώφλι μιας περιόδου «Αναγέννησης», ενώ μπορεί να του προσδώσει τη «δημιουργική διάσταση» που μέχρι πρόσφατα στερούνταν. Ο κ. Κίτσιος τόνισε, επιπροσθέτως, ότι δεν πρέπει κανείς «να φοβάται το επερχόμενο κύμα της τεχνητής νοημοσύνης».