Σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση της Cenergy Holdings SA, η θυγατρική της εταιρεία Σωληνουργεία Κορίνθου ανέλαβε συμβόλαιο από τον Διαχειριστή Μεταφοράς Αερίου της Πολωνίας, GAZ-SYSTEM SA, που αφορά τον αγωγό φυσικού αερίου Gustorzyn – Wronow στην Πολωνία και περιλαμβάνει 80 χλμ. επενδυμένων σωλήνων χάλυβα 40 ιντσών.

Η πρόταση της Σωληνουργεία Κορίνθου αξιολογήθηκε ανάμεσα σε προτάσεις άλλων διεθνών και Πολωνών κατασκευαστών και αναδείχθηκε ως η πλέον συμφέρουσα, με τη σύμβαση να ανέρχεται στα έως και 217.192.029,00 PLN -συμπεριλαμβανομένης της ανοχής ποσότητας και μεταφοράς (περίπου 47 εκατ. ευρώ).

Στόχος του έργου είναι η κατασκευή ενός αγωγού φυσικού αερίου υψηλής πίεσης από το Gustorzyn στο Wronow, ο οποίος θα επιτρέπει τη μεταφορά αυξημένου όγκου αερίου σε οικισμούς της Βαρσοβίας και του Łodz, στο Radom και τα περίχωρα αυτού, καθώς και στις νοτιοανατολικές περιοχές της Πολωνίας.

Η κατασκευή και η επένδυση των σωλήνων θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις της Σωληνουργεία Κορίνθου στη Θίσβη Βοιωτίας.  Οι παραδόσεις προγραμματίζεται να ξεκινήσουν στην Πολωνία στις αρχές Απριλίου του 2022 και να ολοκληρωθούν έως τον Αύγουστο του 2022.