Το πρώτο κλειστό κολυμβητήριο στον νομό Ευβοίας, το οποίο θα ανεγερθεί στο Αλιβέρι, θα δημιουργήσει η Sicap ATE. Στο πλαίσιο του διαγωνισμού, τον οποίο είχε προκηρύξει ο Δήμος Κύμης-Αλιβερίου για να αναθέσει το, αρχικού κόστους 7.732.876,34 ευρώ (με ΦΠΑ), έργο, η ως άνω εταιρεία έδωσε μέση έκπτωση 0,003% και αναδείχθηκε ως ανάδοχος του project. Θα έχει, δε, στη διάθεσή της 36 μήνες για να το αποπερατώσει. Το νέο κλειστό κολυμβητήριο Αλιβερίου θα είναι χωρητικότητας 340 θεατών.

Σημειώνεται, ότι η Sicap ΑΤΕ θα διαμορφώσει, ακόμη, τον περιβάλλοντα χώρο του κτιρίου, θα δημιουργήσει πάρκινγκ 30 θέσεων και θα εγκαταστήσει φωτοβολταϊκά. Οι εγκαταστάσεις θα περιλαμβάνουν όλους τους απαιτούμενους χώρους για την εξυπηρέτηση αθλουμένων, θεατών και δημοσιογράφων και προσωπικού. Σε όλους τους χώρους (εκτός των μηχανοστασίων) θα προβλεφθεί η δυνατότητα πρόσβασης και χρήσης για ΑμΕΑ. H μελέτη και η κατασκευή του κτιρίου θα συμφωνούν με τις τεχνικές προδιαγραφές της ΓΓ Αθλητισμού και της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας για τα κλειστά κολυμβητήρια, ώστε να τα καθιστούν κατάλληλα να φιλοξενούν αγώνες υδατοσφαίρισης Α’ εθνικής κατηγορίας και αγωνίσματα κολύμβησης.

Ένα ενεργειακά αποδοτικό κολυμβητήριο
Για πολλούς και διάφορους λόγους, τα κολυμβητήρια είναι κτίρια με υψηλές ενεργειακές καταναλώσεις. To εν λόγω έργο, λοιπόν, έχει στόχο οι ενεργειακές καταναλώσεις του κτιρίου να είναι περιορισμένες, με εφαρμογή παθητικών και ενεργητικών συστημάτων για τη θέρμανση, την ψύξη και την εν γένει λειτουργία των η/μ συστημάτων, με ορθολογική χρήση της ενέργειας. Θα προβλεφθούν συστήματα ανάκτησης ενέργειας, ενώ είναι επιθυμητό να είναι ανοιγόμενο τμήμα των εξωτερικών όψεων των κλειστών χώρων των δεξαμενών, ώστε οι χώροι αυτοί να μπορούν να λειτουργήσουν το καλοκαίρι χωρίς ή με μειωμένη δυναμικότητα συστημάτων ψύξης. Στην ηλεκτρική ενέργεια θα συνεισφέρουν τα φωτοβολταϊκά, που θα εγκατασταθούν στη στέγη του κολυμβητηρίου. Κύριος στόχος του αρχιτεκτονικού σχεδιασμού του κολυμβητηρίου θα είναι η κατασκευή ενός κελύφους με κατάλληλη θερμομόνωση, η επιλεκτική διάταξη ανοιγμάτων, η ορθολογική χωροθέτηση των λειτουργικών ενοτήτων και η χρήση συστημάτων ηλιοπροστασίας.