Με fast track διαδικασίες η επένδυση 840 εκατ. της Vita Development στη Σαρωνίδα Μία νέα στρατηγική επένδυση ύψους 840 εκατομμυρίων ευρώ εγκρίθηκε χθες από τη Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων. Πρόκειται για την επένδυση Saronida Olympos Golf Project της εταιρείας Vita Development (Βήτα Ανάπτυξης Ακινήτων) στην περιοχή της Σαρωνίδας. Ειδικότερα, η επένδυση αφορά στην τουριστική αξιοποίηση ακινήτου στην περιοχή της Σαρωνίδας, έκτασης περίπου 6.500 στρεμμάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το μεγαλύτερο μέρος της εν λόγω έκτασης ανήκε σε τοπικό οικοδομικό συνεταιρισμό. Αντικείμενο του συγκεκριμένου έργου είναι η δημιουργία σύνθετου τουριστικού καταλύματος, με γήπεδο golf, ελικοδρόμιο, τουριστικό χωριό, τουριστικό λιμένα καθώς και εγκαταστάσεις παραγωγής ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Επίσης, προβλέπεται η κατασκευή μονάδας διαχείρισης στερεών αποβλήτων, αφαλάτωσης και βιολογικού καθαρισμού λυμάτων. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυκξης, πρόκειται για ένα νέο αναβαθμισμένο και εξειδικευμένο τουριστικό προϊόν ολοκληρωμένης και πολυσύνθετης τουριστικής ανάπτυξης, πλήρως ενσωματωμένης στο περιβάλλον, εναρμονισμένης στις αρχές της «πράσινης» λειτουργίας των επιχειρήσεων με σχεδόν μηδενικό ενεργειακό αποτύπωμα.

Ποια είναι η Vita Development
Η Vita Development δραστηριοποιείται από το 2007 στην ανάπτυξη ακινήτων, με επικεφαλής τον επιχειρηματία Βασίλη Μουχτάρη, ως πρόεδρο, και τον ομογενή Αιμίλιο Αλεξιάδη, ως αντιπρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο. Σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες δημοσιευμένες οικονομικές καταστάσεις της, το 2020 ο κύκλος εργασιών της διαμορφώθηκε στα 100.000 ευρώ και τα λοιπά συνήθη έσοδά της ανήλθαν σε 365.541 ευρώ, ενώ το σύνολο του ενεργητικού της ανήλθε στα 765.122 ευρώ.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εταιρείας, έχει αναλάβει έργα οικιστικών, εμπορικών και ξενοδοχειακών ακινήτων, αλλά και logistics, σε Ελλάδα, Αλβανία, Βουλγαρία και Ακτή Ελεφαντοστού. Μεταξύ άλλων έχει αναπτύξει εμπορικά πάρκα σε Λάρισα, Ιωάννινα, Τίρανα και Σόφια, έργα logistics σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα και ξενοδοχειακά έργα στη Μύκονο (πολυτελές ξενοδοχειακό συγκρότημα με βίλες στο Καλό Λιβάδι) και στην ανατολική Σαντορίνη (σύγχρονο ξενοδοχειακό συγκρότημα μαζί με βίλες σε έκταση 172 στεμμάτων). Όσον αφορά στη στρατηγική επένδυση στη Σαρωνίδα, η ανάπτυξή της με διαδικασίες fast-track αναμενεται να γίνει από τη Vita Development σε συνεργασία με ξένα επενδυτικά κεφάλαια, ένα μοντέλο που η εταιρεία έχει χρησιμοποιήσει και στο παρελθόν σε άλλο επενδυτικό της σχέδιο που επίσης είχε ενταχθεί στο καθεστώς των στρατηγικών επενδύσεων.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter Build