Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες καθαρισμού και οι χωματουργικές εργασίες στο γωνιακό οικόπεδο Πατησίων και Μάρνη, στο κέντρο της Αθήνας και πλέον απομένει να πέσουν τα πρώτα μπετά για να εκκινήσει η κατασκευή του νέου ξενοδοχείου ibis Athens Museum Hotel του γαλλικού ομίλου Accor. Πρόκειται για το δεύτερο ξενοδοχείο της ίδιας φίρμας εντός του δήμου Αθηναίων, μετά από το ibis Styles Athens Routes Hotel, που βρίσκεται στις αρχές της λεωφόρου Βουλιαγμένης (αριθμός 109).

Τα δύο ibis Styles ξενοδοχεία φιλοδοξούν να επικοινωνούν αρχιτεκτονικά με σπουδαία δημόσια κτίρια της Αθήνας: Το ibis Styles Athens Routes Hotel βρίσκεται 1.100 μέτρα από το Μουσείο της Ακρόπολης, το υπό ανέγερση Ibis Athens Museum Hotel της Πατησίων, ξενοδοχείο τριών αστέρων, βρίσκεται σχεδόν απέναντι από το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο. Το νέο ibis Styles ξενοδοχείο χαρακτηρίζεται από έντονη γραμμικότητα, σε έναν σύγχρονο σχεδιασμό, που προσφέρει δυναμισμό, από τη μία και την αίσθηση της αρχαιοελληνικής αρμονίας στις ισχυρές κάθετες γραμμές που θυμίζουν κίονες, από την άλλη.

Το αρχικό σχέδιο τροποποιήθηκε κατά έναν όροφο λιγότερο
Το έργο έχει αναλάβει η κατασκευαστική ΤΕΚΑΛ ΑΕ, ως ανάδοχος, με φορείς τη Boissee Finances και την Elastik Hotel MIKE. Η αρχιτεκτονική μελέτη φέρει την υπογραφή του Παύλου Νινιού. Την εδαφοτεχνική μελέτη, η οποία βρίσκεται στη φάση της ολοκλήρωσης, είχε αναλάβει η εταιρεία Γεωσύμβουλοι ΕΠΕ. Θυμίζουμε ότι το πλάνο του 2019 που είχε καταρτίσει ο όμιλος Accor προέβλεπε κτίριο δύο όψεων -και προς Μάρνη και προς Πατησίων- εντούτοις απορρίφθηκε από το Κεντρικό Συμβούλιο Νεώτερων Μνημείων, επειδή θα διατάρασσε το σταθερό ύψος κτιρίων της Πατησίων (οδός 28ης Οκτωβρίου).

Σύμφωνα με την ύστερη εγκεκριμένη πρόταση, το ibis Athens Museum Hotel θα είναι ξενοδοχείο 9 ορόφων, με 327 κλίνες και θα στεγάσει ταυτόχρονα τις φίρμες ibis Styles και ibis Budget. Κάτω από το κτίριο, προγραμματίζεται η κατασκευή υπόγειου πάρκινγκ 127 θέσεων. Στον τελευταίο όροφο, θα λειτουργούν εστιατόριο και pool bar, προσβάσιμα και σε άτομα που δεν θα είναι πελάτες του ξενοδοχείου.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter Build