Σε μία απόφαση η οποία από εκείνους που γνώριζαν πρόσωπα και πράγματα μόνο αιφνιδιαστική δεν φάνηκε να θεωρείται οδηγήθηκε ο μέχρι πρότινος διευθύνων σύμβουλος της Reds, Γιώργος Κωνσταντινίδης.
Το γεγονός ότι ο ίδιος διατηρεί επιχειρηματική δραστηριότητα στα τουριστικά ακίνητα μέσω της SWOT, φάνηκε ότι αποτέλεσε ικανό λόγο για να στραφεί αποκλειστικά στη δική του εταιρεία, η οποία το τελευταίο διάστημα έχει αναπτυχθεί σημαντικά.
Το ενδιαφέρον βέβαια είναι ότι το συμβόλαιο του κυρίου Κωνσταντινίδη είχε ανανεωθεί από τον όμιλο Ελλάκτωρ πριν από μόλις ένα μήνα, ωστόσο το γεγονός αυτό δεν στάθηκε ικανό να αντιστρέψει τη συγκεκριμένη εξέλιξη, για την οποία ο ίδιος προετοίμαζε τον εαυτό του το τελευταίο διάστημα. Εκτός των άλλων αρκετές ήταν τελευταία οι μετοχικές και διοικητικές αλλαγές στον όμιλο, όπου θα θυμίσουμε πως και ο μέχρι πρότινος πρόεδρος της Reds και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ελλάκτωρ, Χρήστος Παναγιωτόπουλος, είχε επίσης αποχωρήσει. Ο ίδιος μάλιστα αρχικά είχε ταχθεί υπέρ της διαχείρισης της τύχης του ομίλου Ελλάκτωρ αλλά και της Reds από τους Ολλανδούς της Reggeborgh.
Καθυστερήσεις στην υλοποίηση σημαντικών project του ομίλου
Μία ακόμα από τις αιτίες που φαίνεται ότι επίσης ώθησε τον Γιώργο Κωνσταντινίδη να παραιτηθεί, ήταν οι καθυστερήσεις που παρουσιάζονταν τόσο τα προς υλοποίηση project όπως η Μαρίνα Αλίμου, οι Γούβες αλλά και η επένδυση στον Καμπά στην Παιανία. Ταυτόχρονα όμως το περιβάλλον στο εσωτερικό του ομίλου Ελλάκτωρ και κατ’ επέκταση της Reds φάνηκε να λειτουργεί ανασταλτικά ως προς τη λήψη ταχύτερων αποφάσεων, κάτι που ο Γ. Κωνσταντινίδης είχε επιδιώξει.
Αυτή τη στιγμή η SWOT της οποίας είναι μέτοχος, διαχειρίζεται σημαντικά τουριστικά συγκροτήματα όπως είναι το Nikki Beach στο Πόρτο Χέλι, τα Moxy σε Αθήνα και Πάτρα, το Magma Resort by Hyatt στη Σαντορίνη, το πρώην Lindian Village στη Ρόδο όπου σε συνεργασία με τη Hilton μετατράπηκε σε Lindian Village Beach Resort Rhodes, Curio Collection by Hilton.
Στο χαρτοφυλάκιο της SWOT φιλοξενούνται επίσης ξενοδοχεία όπως το MonAsty στην πλατεία Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης, ενώ έχει αναλάβει και ξενοδοχεία στην Κρήτη και συγκεκριμένα στα Χανιά και ένα ακόμα στην Ελούντα καθώς και στην Αθήνα το Glyfada Riviera Hotel.
Πρώτη επένδυση στο εξωτερικό για τη SWOT
Σύμφωνα με πληροφορίες του Build η SWOT αυτή την περίοδο ετοιμάζει την πρώτη κίνησή της στο εξωτερικό, γεγονός που επίσης φαίνεται να συνετέλεσε καθοριστικά στη λήψη της απόφασης αποχώρησης του Γιώργου Κωνσταντινίδη από τη Reds, προκειμένου να αφοσιωθεί στα νέα «ανοίγματα». Αυτή την περίοδο βρίσκεται στην τελική ευθεία η μίσθωση του πρώτου ξενοδοχείου της SWOT εκτός Ελλάδας και συγκεκριμένα στην Κεντρική Ευρώπη. Ο ίδιος, εκτός του κλάδου φιλοξενίας, θυμίζουμε ότι διατηρεί και άλλες επιχειρηματικές δραστηριότητες στον τομέα της τεχνολογίας. Πιο συγκεκριμένα, επενδύει σε sites νέας τεχνολογίας, πλατφόρμες και καινοτόμες ιδέες μέσω εταιρείας που έχει συστήσει.
Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter Build