Nέα δεδομένα φέρνει στο διοικητικό γίγνεσθαι της Reds η ολοκλήρωση της υποχρεωτικής δημόσιας πρότασης που ουσιαστικά έθεσε εκτός μετοχικού κεφαλαίου τον εφοπλιστή Διαμαντή Διαμαντίδη αλλά και τον επί σειρά ετών μέτοχο και πρώην εκτελεστικό πρόεδρό της, Χρήστο Παναγιωτόπουλο. Την ίδια στιγμή η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης προχώρησε στην αναδιοργάνωση της διοικητικής λειτουργίας. Με τα νέα δεδομένα ο σημερινός διευθύνων σύμβουλος, Γιώργος Κωνσταντινίδης, παραμένει το μοναδικό μέλος της διοίκησης με εκτελεστικά καθήκοντα και επί της ουσίας με διευρυμένες αρμοδιότητες κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του. Το γεγονός αυτό φαίνεται ότι θα καταστήσει πιο ευέλικτη την εταιρεία ως προς τη λήψη κρίσιμων αποφάσεων που αφορούν στη διαμόρφωση της στρατηγικής και την αξιοποίηση των περιουσιακών στοιχείων που διατηρεί στο χαρτοφυλάκιό της.
Στο επίκεντρο και η ταχύτερη αξιοποίηση του ακινήτου στη Ρουμανία
Τέτοια περίπτωση αποτελεί και το περιπετειώδες ακίνητο που έχει στην ιδιοκτησία της η Reds και βρίσκεται στη Ρουμανία. Στην εν λόγω χώρα θυμίζουμε ότι διατηρεί μέσω της ρουμανικής θυγατρικής Profit Construct SRL, οικόπεδο 7.974 τετραγωνικών μέτρων, το οποίο η προηγούμενη διοίκηση της Reds υπό τον Γιάννη Μωραΐτη είχε αποφασίσει να πουλήσει έναντι ποσού 11,4 εκατομμυρίων ευρώ. Πλέον η προοπτική πώλησής του επανέρχεται στο προσκήνιο, για ένα περιουσιακό στοιχείο που κατά το παρελθόν είχε αποτελέσει το μήλον της έριδος μεταξύ του Χρήστου Παναγιωτόπουλου και του πρώην διευθύνοντος συμβούλου Γιάννη Μωραΐτη, με τον πρώτο να κρίνει ότι το τίμημα για την πώλησή του ήταν ιδιαίτερα χαμηλό. Να σημειωθεί ότι ο Χ. Παναγιωτόπουλος ήταν μέχρι πρότινος ο μοναδικός διαχειριστής της θυγατρικής που διαχειρίζεται το ακίνητο στη γειτονική χώρα, ενώ πλέον αναλαμβάνει καθήκοντα και σε αυτόν τον τομέα ο Γιώργος Κωνσταντινίδης. Στην περίπτωση της Ρουμανίας δεν αποκλείεται εκτός της πώλησης και το ενδεχόμενο ανάπτυξης του ακινήτου.
Στις προτεραιότητες της νέας διοίκησης τίθενται καίρια ζητήματα για έργα πως είναι η υλοποίηση της ανάπλασης στη Μαρίνα Αλίμου αλλά και το έργο του Cambas Project στην Παλλήνη καθώς και οι Γούβες Ηρακλείου. Εφόσον όλα εξελιχθούν ομαλά η Κοινή Υπουργική Απόφαση των συναρμόδιων υπουργείων Τουρισμού, Οικονομικών και Περιβάλλοντος που θα ανοίξει το δρόμο για την έκδοση των οικοδομικών αδειών κατασκευής της Μαρίνας Αλίμου αναμένεται να έχει υπογραφεί έως και το τέλος του έτους. Θα προηγηθεί ωστόσο η έγκριση του master plan από την αρμόδια Επιτροπή Λιμένων του υπουργείου Τουρισμού, η οποία έχει καθυστερήσει ήδη σημαντικά για διάστημα που υπερβαίνει τους 5 μήνες από το αρχικά αναμενόμενο.
Εκτιμάται ότι εάν δεν εμφανιστούν νέα εμπόδια επί των διαδικασιών αδειοδότησης, το έργο θα ξεκινήσει περίπου στις αρχές καλοκαιριού του 2023. Να θυμίσουμε τέλος ότι με την πρόσφατη ολοκλήρωση της υποχρεωτικής δημόσιας πρότασης το 93,42% των μετοχών ανήκει στον όμιλο Ελλάκτωρ και στον CEO της Reggeborgh, Χένρι Χόλτερμαν μέσω των των Reggeborgh και Prosilio. Εκτός εταιρείας βρέθηκαν ο Διαμαντής Διαμαντίδης με την πώληση του 7% των μετοχών που είχε στην κατοχή του αλλά και ο Χρήστος Παναγιωτόπουλος κάτοχος του 11,6%.
Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter Build