Eμφανής είναι η επίδραση που είχε η αύξηση του κόστους υλικών στις κάτω γραμμές των αποτελεσμάτων της Redex, που υπάγεται στον όμιλο Κοπελούζου. Το γεγονός αυτό αντικατοπτρίζεται στα αποτελέσματα προ φόρων και τόκων, που ήταν ζημιογόνα το 2021 στα 175.383 ευρώ, από κέρδη 4,4 εκατ. ευρώ το 2020. Την ίδια στιγμή ο κύκλος εργασιών αυξήθηκε στα 52,8 εκατομμύρια ευρώ από 40,4 εκατ. ευρώ το 2020, κινούμενος ανοδικά κατά 30,7%. Η εκτέλεση δύο νέων έργων επηρέασε τα αποτελέσματά της στα πρώτα στάδια της κατασκευής. Πρόκειται για κατασκευές με μακροπρόθεσμο χρονικό ορίζοντα εκτέλεσης, με την εταιρεία ωστόσο να εκτιμά ότι η εικόνα που απορρέει από αυτά θα βελτιωθεί στη συνέχεια. Να σημειωθεί ότι το ανεκτέλεστο της Redex στο τέλος του 2021 ήταν 70 εκατομμύρια ευρώ, ενώ το 2021 η εταιρεία υπέγραψε νέες συμβάσεις με πελάτες, συνολικής αξίας 61 εκατ. ευρώ.

Τα ολοκληρωμένα έργα
Μεταξύ των έργων που ανέλαβε και ολοκλήρωσε είναι η ανακατασκευή της Αμερικάνικης Πρεσβείας, η ανακατασκευή του κτιρίου γραφείων της πολυεθνικής φαρμακευτικής εταιρείας Roche στο Μαρούσι, η επέκταση των ιδιόκτητων κτιριακών εγκαταστάσεων της Dunapack Packaging Ελλάς, η ανακαίνιση των γραφείων της εταιρείας Sodia Capital Management, η ανακαίνιση των γραφειακών χώρων του ΟΛΘ στην Αθήνα και η επισκευή και αποκατάσταση Βιομηχανικού Κτιρίου της Noval Property στον Ασπρόπυργο.

Τα νέα έργα
Σε ό,τι αφορά τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη, είναι το τουριστικό θέρετρο της One & Only ΚΕΑ Island Resort στη Τζια και η κατασκευή κτιρίου λέσχης γκολ της εταιρείας Πανόραμα στην Πύλο Μεσσηνίας, η οποία υπάγεται στο ευρύτερο project του Costa Navarino. Στα νέα έργα της Redex εντάσσεται επίσης το mini park του Ελληνικού, η διαμόρφωση των εσωτερικών και εξωτερικών χώρων στις εγκαταστάσεις της Amadeus Investment, η διαχείριση κατασκευής του ξενοδοχείου Santo Maris στην Σαντορίνη, η εσωτερική διαρρύθμιση του κτιρίου γραφείων της DHL αλλά και το πολυτελές ξενοδοχείο της Ikos Odiseia στην Κέρκυρα. Στα έργα που ανέλαβε η Redex είναι και το πράσινο κτίριο γραφείο στη λεωφόρο Συγγρού 44, ιδιοκτησίας της Prodea με την ανακατασκευή του υφιστάμενου ακινήτου, σε σύγχρονο κτίριο γραφείων με πιστοποίηση κατά Leed. Εκεί θα μεταφερθούν τα γραφεία της ελεγκτικής εταιρείας KPMG.

Ο τομέας του facility management
H Redex έχει δραστηριότητα και στο Facility Management, όπου το 2021 συνεχίστηκε η σύμβαση για το έργο συντήρησης και τεχνικής υποστήριξης υποδομών των δεκατεσσάρων περιφερειακών αεροδρομίων της Fraport. Tαυτόχρονα διεκδικεί νέα ιδιωτικά έργα και να επενδύει στην ανάπτυξη νέων αγορών όπως στον τομέα της ενέργειας. Σε αυτό το πλαίσιο είχε συμμετοχή σε έργα βελτίωσης ποιότητας ηλεκτρικής ισχύος (PQOs) στο εργοστάσιο της Exalco AE. Επίσης συμμετείχε σε έργα προμήθειας και εγκατάστασης φωτισμού LED όπως στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο, σε αεροδρόμια καθώς και σε μεγάλες εταιρείες. Επιπλέον προέβη στην τοποθέτηση ηλεκτρικών φορτιστών στις εγκαταστάσεις της Παπαστράτος. Η Redex δραστηριοποιείται εκτός των άλλων στην προμήθεια και εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάρκων, όπου παρέδωσε πάρκα ισχύος 1Mwp στις Elval Color, Eurofilm, Mantzaris ΑΕ και σε άλλες επιχειρήσεις.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter Build