Ολοκληρωμένη διαδικασία θεωρείται κατά πληροφορίες του Build η διάθεση των τριών προνομιακών ακινήτων στην περιοχή του Αμαρουσίου, τα οποία ρευστοποιεί η Do Value δια της πλατφόρμας ακινήτων Altamira Properties. Πρόκειται για περιουσιακά που είχε στην κατοχή του ο όμιλος του Κύπριου επιχειρηματία, Λουκά Έλληνα, L.P. Ellinas Group of Companies με δραστηριότητα στον τομέα του real estate και τα οποία είχε αποκτήσει από την Ektasis Development του Παναγιώτη Ευθυμίου. Τα ακίνητα περιήλθαν στην ευθύνη διαχείρισης της Do Value προκειμένου να προχωρήσει στην αξιοποίησή τους μέσω του χαρτοφυλακίου τιτλοποίησης ανεκπλήρωτων υποχρεώσεων, Cairo.

Να σημειωθεί ότι στο χαρτοφυλάκιο που έχει τεθεί προς πώληση περιλαμβάνονται αυτοτελή κτίρια γραφείων εκ των οποίων το κτίριο Β’ της οδού Χειμάρρας 8 με επιφάνεια 30.000 τ.μ. και τιμή έναρξης 45,6 εκατ. ευρώ στο οποίο στεγάζεται αυτή τη στιγμή ως μισθωτής η EY, το κτίριο Α’ επίσης επί της οδού Χειμάρρας 8 με επιφάνεια 13.500 τ.μ. και τιμή έναρξης 21,6 εκατ. ευρώ, στο οποίο στεγάζονται οι εγκαταστάσεις των Ελληνικών Πετρελαίων καθώς και ένα ακόμη ακίνητο συνολικής επιφάνειας 14.000 τ.μ. στη συμβολή των οδών Σωρού και Αμαρουσίου – Χαλανδρίου με τιμή έναρξης στα 21 εκατ. ευρώ και ένοικο τον όμιλο Φουρλή και τη Bayer.

Οι ενδιαφερόμενοι και οι μη ενδιαφερόμενοι
Το γεγονός ότι τα τρία ακίνητα μισθώνονται από επιχειρήσεις υψηλού κύρους και οικονομικής ρευστότητας αποτελεί ένα βασικό κίνητρο για επενδυτικά σχήματα όπως η Prodea, η Dromeus Capital, η Trastor, η Brooklane, ενώ μεταξύ των ενδιαφερόμενων ενεπλάκη και το όνομα της Eurobank, στην οποία ανήκει το δανειακό χαρτοφυλάκιο έναντι του οποίου έχουν τεθεί σε πλειστηριασμό προς εξόφληση των οφειλών, τα ακίνητα του Ellinas Group. Ενδιαφέρον πάντως παρουσιάζει πως παρά το ότι ο όμιλος Φουρλή δραστηριοποιείται στον τομέα αξιοποίησης ακινήτων μέσω της Trade Estate ΑΕΕΑΠ και τα γραφεία του στεγάζονται σε ένα εκ των ακινήτων, δεν εκδήλωσε τελικά ενδιαφέρον.

Πηγές της αγοράς αναφέρουν στο Build ότι κατ’ εξαίρεση στην προκειμένη περίπτωση υλοποιήθηκε πρόσφατα διαδικασία εκδήλωσης ενδιαφέροντος, με χαρακτηριστικά ιδιωτικής διαδικασίας και προ της διενέργειας του επίσημου πλειστηριασμού που είναι προγραμματισμένος για τις 30 Ιουνίου. Επομένως θεωρείται πως οι προσφορές που υπερίσχυσαν είναι εν τέλει και εκείνες που θα αναδείξουν τους πλειοδότες και νέους ιδιοκτήτες των εν λόγω περιζήτητων ακινήτων.