Σε προχωρημένο στάδιο ως προς την αξιοποίησή τους βρίσκονται αυτή την περίοδο σημαντικά επενδυτικά ακίνητα της Βορείου Ελλάδος, που εντάσσονται στο χαρτοφυλάκιο του ΤΑΙΠΕΔ, όπως σημείωσε σχετικά ο διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, Δημήτρης Πολίτης, σε σχετική εκδήλωση που διοργανώθηκε από το Υπερταμείο στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ. Στη συζήτηση συμμετείχαν επίσης ο Γιάννης Ορφανός, διευθύνων εταίρος της Arbitrage Real Estate καθώς και ο διευθύνων σύμβουλος της ΓΑΙΑΟΣΕ, Περικλής Νικολάου.

Για το ζήτημα αξιοποίησης του camping και της παραλίας στην Αγία Τριάδα το ακίνητο του ΤΑΙΠΕΔ βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο ωρίμανσης, ενώ βγει σε διαβούλευση η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Υπάρχουν συγκεκριμένες ημερομηνίες για τη διάρκεια της διαβούλευσης. Εάν όλα πάνε καλά η Αγία Τριάδα έως το τέλος του 2022 θα ξεκινήσει ο διαγωνισμός. Αυτό που γίνεται για την επίσπευση των διαδικασιών είναι διαγωνισοί μίας φασης όπου πάει κατευθείαν σε δεσμευτικές προσφορές χωρίς να προηγείεται εκδήλωση ενδιαφέροντος. «Ακούμε τους επενδυτές, ακούμε την αγορά. Έχει σημασία να ξέρουμε τι σημαίνει το καθετί», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ.

Σε ό,τι αφορά την ακτή και το κάμπινγκ στο Ποσείδι Χαλκιδικής ο Δημήτρης Πολίτης ανέφερε ότι κατά το πρώτο τρίμηνο του 2023 θα ξεκινήσει ο διαγωνισμός. Αυτή τη στιγμή όπως είπε τρέχουν 6-7 ανοιχτοί διαγωνισμοί – εξαιρούνται η Αττική Οδός και άλλα εμβληματικά έργα – που αφορούν κυρίως σε τοπικά και περιφερειακά έργα. «Ξεκινήσαμε να δώσουμε προοπτική στον ιαματικό τουρισμό με τη Λουτρόπολη Καμμένων Βούρλων και περιμένουμε σε 6 εβδομάδες τις προσφορές. Στο εργοτάξιο του Ρίο Αντίρριο θα υπάρξει επίσης ενδιαφέρον, ενώ έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες αξιοποίησης των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων στο Μαρκόπουλο». Ως προς την παραθαλάσσια έκταση της Νέας Ηρακλείτσας Καβάλας ο επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ σημείωσε ότι υπήρξαν 9 ενδιαφερόμενοι που πέρασαν στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού. Η σύμβαση αναμένεται να υπογραφεί το αργότερο μέσα στους επόμενους δύο μήνες και η έκταση να περιέλθει στα χέρια του επενδυτή.

Στα 200 εκατομμύρια ευρώ ανέρχεται η επένδυση για το Στρατόπεδο Γκόνου
Ένα ακόμα πεδίο αξιοποίησης δημόσιας περιουσίας στη Βόρεια Ελλάδα σχετίζεται με το Στρατόπεδο Γκόνου. Ο διευθύνων σύμβουλος της ΓΑΙΑΟΣΕ, Περικλής Νικολάου, τόνισε ότι αποτελεί το μοναδικό μεγάλο ακίνητο στη Θεσσαλονίκη που γειτνιάζει με οδικές και σιδηροδρομικές υποδομές. Η έκταση έχει παραχωρηθεί για χρήση στη ΓΑΙΑΟΣΕ με αντικείμενο την ανάπτυξη εμπορευματικού κέντρου. Το 2022 εντάχθηκε στο πρόγραμμα συμβάσεων στρατηγικής σημασίας και υφίσταται σύμβαση με το ΤΑΙΠΕΔ για την ωρίμανση του έργου. Η ωρίμανση θα χρηματοδοτηθεί από ίδιους πόρους της ΓΑΙΑΟΣΕ. Συμπλήρωσε ότι πρόκειται για επένδυση 200 εκατ. ευρώ με βάση την προμελέτη χρήσεων. Στο πλάνο της ΓΑΙΑΟΣΕ είναι η ανάπλαση σιδηροδρομικών σταθμών εντός του αστικού ιστού όπως ο εμπορικός σταθμός της Θεσσαλονίκης. Συν τοις άλλοις σχεδιάζεται η αξιοποίηση ακινήτων για τη δημιουργία χώρων διαχείρισης τροχαίου υλικού.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter Build