Στην κατοχή της Orilina Properties πέρασε ένα εμβληματικό ακίνητο του Πειραιά, η οικία Καλαμάρη, με την εταιρεία να προαναγγέλλει ριζική ανακαίνιση σύγχρονων προδιαγραφών. Το κτίριο που βρίσκεται σε προνομιακή θέση, ανάμεσα στις οδούς Μακράς Στοάς, Εθνικής Αντιστάσεως και Τσαμαδού, αναπτύσσεται σε τρεις ορόφους και 2000 τ.μ. και είναι ταυτισμένο με την ιστορία της πόλης. Χτίστηκε στα τέλη του 19ου αιώνα για τον έμπορο Νικόλαο Καλαμάρη και στη συνέχεια φιλοξένησε το «Ξενοδοχείον Παρθενών».

Χρησιμοποιήθηκε από τον Ελευθέριο Βενιζέλο ως εκλογικό κέντρο αλλά και από υποψήφιους δημάρχους του Πειραιά. Ανακαινίστηκε τη δεκαετία του 1990, απέκτησε έναν ακόμη όροφο και λειτούργησε ως εμπορικό κέντρο. Το ακίνητο απέχει μόλις 150 μέτρα από την Ακτή Μιαούλη και 100 μέτρα από τον Πύργο του Πειραιά. Διαθέτει τρεις εισόδους, ενώ στάση του τραμ βρίσκεται μπροστά από πρόσοψή του. H Orilina Properties αναφέρει πως από τους τρεις ορόφους του κτιρίου προσφέρεται εξαιρετική θέα στο λιμάνι του Πειραιά και φυσικό φως διαχέεται μέσω αιθρίου. Το ακίνητο «θα μετατραπεί σε κτίριο Α’ κλάσης».

«Πιστεύουμε στις μακροπρόθεσμες προοπτικές του Πειραιά»
«Σε μια περίοδο που τα yields των επενδυτικών κτιρίων έχουν υποχωρήσει αισθητά, εξασφαλίζουμε για τους επενδυτές μας υψηλούς βαθμούς απόδοσης ιδίων κεφαλαίων μέσω ‘στοχευμένων’ αναπτύξεων και ανακατασκευών», δηλώνει στο Build ο Μάριος Αποστολίνας, CEO της Orilina Properties. Ο κ. Αποστολίνας υπογραμμίζει πως η Orilina Properties πιστεύει στις μακροπρόθεσμες προοπτικές του Πειραιά. «Το αποδεικνύει εμπράκτως, επενδύοντας σε ένα διατηρητέο στρατηγικής τοποθεσίας. Με την επερχόμενη, ριζική ανακαίνιση σύγχρονων προδιαγραφών, το νέο μας απόκτημα θα ‘ξαναζωντανέψει’, συμβάλλοντας στην αναβάθμιση της περιοχής και στην αναθέρμανση της τοπικής οικονομίας».


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter Build