Σε διαδικασία πώλησης θα θέσει το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα η SoundRock, το ακίνητο ιδιοκτησίας της, που βρίσκεται επί της λεωφόρου Βουλιαγμένης 111 στη Γλυφάδα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που έχει στη διάθεσή του το Build, το εν λόγω ακίνητο αναμένεται ότι θα προσελκύσει το ενδιαφέρον σημαντικών θεσμικών επενδυτών καθώς και ΑΕΕΑΠ. Πρόκειται για ένα κτίριο μεικτής χρήσης, στο οποίο αυτή τη στιγμή φιλοξενούνται δύο εμπορικά καταστήματα της εταιρείας επίπλων και ειδών σπιτιού, Jysk, αλλά και της εταιρείας πώλησης ειδών υγιεινής και πλακιδίων, Porcelana. Επιπλέον προσφέρει την δυνατότητα χρήσης για χώρο γραφείων στον πρώτο όροφο. Το ακίνητο θα βγει στην αγορά με διαδικασία απευθείας πώλησης από τη SoundRock μέσα στην εβδομάδα που διανύουμε.

Η συνολική του επιφάνεια ανέρχεται στα 3.500 τετραγωνικά μέτρα, ενώ η τιμή πώλησής του αναμένεται σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες να υπερβεί τα 7 εκατομμύρια ευρώ. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα επενδυτικό προϊόν, όπου την αποκλειστική ανάθεση για να τρέξει τις διαδικασίες πώλησής του έχει λάβει η Cushman & Wakefield Proprius. Το κτίριο δημιουργήθηκε με σκοπό να ιδιοχρησιμοποιηθεί από την ιδιοκτήτρια εταιρεία, γεγονός που του προσέδωσε στοιχεία αισθητικής και ποιότητας ως προς τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή του.

Το σύνολο της αγοράς σε αναζήτηση σημαντικών χώρων
Η συγκεκριμένη κίνηση έρχεται σε μία περίοδο όπου το σύνολο της αγοράς real estate βρίσκεται αυτή τη στιγμής σε αναζήτηση ποιοτικών χώρων παρά μεγάλων σε έκταση ακινήτων. Στόχος μάλιστα είναι να έχει την αίσθηση ο εκάστοτε χρήστης ότι το γραφείο είναι σαν το σπίτι του, δεδομένου ότι μετά την άρση των περιορισμών για την πανδημία οι περισσότεροι εργαζόμενοι δυσκολεύονται να προσαρμοστούν εκ νέου στο περιβάλλον των γραφείων τους, έχοντας εργαστεί για σημαντικό χρονικό διάστημα από το σπίτι τους.

Πρόκειται για μία ακόμα εξέλιξη που έρχεται να επιβεβαιώσει το έντονο ενδιαφέρον που υφίσταται για πολυτελείς και ποιοτικές αναπτύξεις τόσο σε εμπορικά ακίνητα, όσο και σε ακίνητα γραφείων. Θυμίζουμε ότι πρόσφατα στον Πύργο του Πειραιά μίσθωσαν χώρους τόσο ο όμιλος Inditex με τις μάρκες Zara και Zara Home καθώς και η JD Sports, μητρική εταιρεία που εξαγόρασε από την οικογένεια Τσικνάκη και την EOS Capital του Απόστολου Ταμβακάκη την Cosmos Sports.

Επιπροσθέτως και στην μαρίνα της Βουλιαγμένης έρχονται σημαντικές αφίξεις από πλευράς του ομίλου LVMH με μάρκες όπως Louis Vuitton, Bottega Venetta, Dior και αρκετών ακόμα διάσημων οίκων ιδιοκτησίας του. Να θυμίσουμε ότι και η Primark είχε εμφανιστεί ως ενδιαφερόμενη να μισθώσει χώρο στον Πύργο του Πειραιά, ωστόσο οι διαπραγματεύσεις της με τη Dimand δεν είχαν αίσιο τέλος, όπως πληροφορείται το Build, με αποτέλεσμα η εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων να βγει στη συνέχεια και να διαψέυσει το ενδεχόμενο συνεργασίας με την αλυσίδα λιανικής.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter Build