Νέες επενδυτικές κινήσεις στον τουριστικό τομέα επιδιώκει να υλοποιήσει ο κυπριακός όμιλος Photos Photiades στην Ελλάδα. Η επιχείρηση έχει συνολικό κύκλο εργασιών περί τα 400 εκατ. ευρώ με δραστηριότητα στους τομείς παραγωγής και διανομής αλκοολούχων και μη αλκοολούχων ποτών και καφέ, του real estate και των ασφαλειών όπου συνεργάζεται με τη Universal Life και την AXA. Κατά την τελευταία δεκαπενταετία δραστηριοποιείται σε αναπτύξεις στα νότια προάστια της Αττικής.

Σε φάση αδειοδότησης πλάνο επένδυσης 500 εκατ. ευρώ στην Κρήτη
Αυτή την περίοδο βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία αδειοδότησης σε ιδιόκτητο παραλιακό οικόπεδο 1.700 στρεμμάτων στη Νότια Κρήτη και συγκεκριμένα στο νομό Ρεθύμνου, στην κοινότητα του Αγίου Βασιλείου και ειδικότερα στην τοποθεσία Τριόπετρα. Επί του παρόντος εκτιμάται ότι απαιτείται περίπου ένα έτος έως και την τελική αδειοδότηση που θα σηματοδοτήσει την έναρξη υλοποίησης του συγκεκριμένου project. Tαυτόχρονα ο όμιλος διατηρεί και μία ακόμα ιδιοκτησία στην Κεφαλλονιά με συνολική έκταση 6.500 στρέμματα μεταξύ Πόρου και Σάμης με προοπτική ανάπτυξης τουριστικής εκμετάλλευσης και εκεί στο μέλλον.

Οι δαιδαλώδεις διαδικασίες αδειοδότησης στην Κρήτη
Στην περίπτωση της Κρήτης έχουν μεσολαβήσει ήδη 15 χρόνια από τη στιγμή που ξεκίνησαν οι πρώτες προσπάθειες αδειοδότησης. Μάλιστα, παρά το γεγονός ότι πρόκειται για ένα ακίνητο που δεν χρειάστηκε η διευθέτηση αρχαιολογικών, εδαφολογικών ή δασικών ζητημάτων υπήρξαν σημαντικές καθυστερήσεις. Παρά το γεγονός ότι η τοπική κοινωνία αλλά και οι τοπικές αρχές έδειξαν από την πρώτη στιγμή θετική διάθεση για την υλοποίηση της επένδυσης τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν κατά το δοκούν.

Σε αυτήν την έκταση αναμένεται να διατεθούν σε βάθος εικοσαετίας περί τα 500 εκατ. ευρώ για τουριστικές αναπτύξεις, όπως προβλέπει ο σχεδιασμός του ομίλου Φωτιάδη.
Ωστόσο το γεγονός ότι έπρεπε να υλοποιηθεί πολεοδομικός σχεδιασμός (ΣΧΟΟΑΠ). Προϋπόθεση για την συγκεκριμένη ενέργεια ήταν να το αποφασίσει η τοπική κοινωνία, να διατεθούν οι πόροι για τη μελέτη από τις τοπικές αρχές και να υλοποιηθεί και κατ’ επέκταση να ολοκληρωθεί η έγκριση του πολεοδομικού σχεδιασμού.

Σε ό,τι αφορά τις επενδύσεις της Emerald Developments στα νότια προάστια της Αττικής, ήδη έχει κατασκευάσει τρεις πολυκατοικίες με ακίνητα πολυτελείας. Σύντομα ξεκινάει δύο νέες αναπτύξεις σε Βούλα και Βουλιαγμένη. Οι αγοραστές προέρχονται από το εξωτερικό και ειδικότερα από Ρωσία, Αμερική αλλά και από ευρωπαϊκές χώρες. Οι τιμές πώλησης των διαμερισμάτων κυμαίνονται από 1 εκατομμύριο έως και 3 εκατ. ευρώ, ενώ οι πολυκατοικίες διαθέτουν και πισίνα. Μέχρι στιγμής και στις 3 κατασκευές που ολοκλήρωσε ο όμιλος έχει διατεθεί το σύνολο των διαμερισμάτων με εξαίρεση ένα εξ αυτών, η πώληση του οποίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί προσεχώς.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter Build