Τα 200 εκατομμύρια ευρώ έχουν ξεπεράσει οι συνολικές εισπράξεις της Lamda Development από πωλήσεις οικοπέδων και διαμερισμάτων στο Παράκτιο Μέτωπο, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία.
Ειδικότερα, όσον αφορά στα οικόπεδα για βίλες (The Cove Villas), έχει ολοκληρωθεί η αγοραπωλησία για 19 οικόπεδα από το σύνολο των 28 διαθέσιμων οικοπέδων, με τις συνολικές εισπράξεις από τις εν λόγω αγοραπωλησίες να ανέρχονται σε περίπου 77 εκατ. ευρώ (50% της αξίας του οικοπέδου). Επιπλέον, έχουν ήδη κατατεθεί προκαταβολές πελατών για 7 οικόπεδα, με το συνολικό ποσό των προκαταβολών να ανέρχεται σε περίπου 2εκατ. ευρώ.

Η ολοκλήρωση της αγοραπωλησίας για τα 7 οικόπεδα αναμένεται μέσα στο Β’ Τρίμηνο 2023.
Όσον αφορά στον πύργο Riviera Tower, έχει ολοκληρωθεί η αγοραπωλησία για 127 διαμερίσματα από το σύνολο των 169 διαμερισμάτων (75% του συνόλου), με τις συνολικές εισπράξεις από τις εν λόγω αγοραπωλησίες να ανέρχονται σε 71εκατ. ευρώ (20% του τιμήματος). Επιπλέον, έχουν ήδη κατατεθεί προκαταβολές πελατών για 27 διαμερίσματα (16% του συνόλου), με το συνολικό ποσό των προκαταβολών να ανέρχεται σε περίπου 8 εκατ. ευρώ. Η ολοκλήρωση της αγοραπωλησίας για τα εν λόγω 27 διαμερίσματα αναμένεται μέσα στο Β’ τρίμηνο 2023. Οι διαπραγματεύσεις για τα υπόλοιπα 15 διαμερίσματα είναι σε τελικό στάδιο, προκειμένου να κατατεθούν οι σχετικές προκαταβολές από τους ενδιαφερόμενους αγοραστές.

Για τα condos του The Cove Residences, έχουν ήδη κατατεθεί προκαταβολές αναφορικά με τις κρατήσεις για τη μελλοντική απόκτησή τους, οι οποίες αντιστοιχούν σε περίπου 91% της πωλούμενης επιφάνειας, οι οποίες ανέρχονται σε περίπου 26 εκατ. ευρώ. Εκτιμάται ότι η υπογραφή των συμβολαιογραφικών πράξεων για την ολοκλήρωση της αγοραπωλησίας θα ξεκινήσει μέσα στο Β’ τρίμηνο 2023, όπου και θα εισπραχθεί 25% του συνολικού τιμήματος. Υπενθυμίζεται ότι όσον αφορά στη στρατηγική συνεργασία της Lamda Development με την ΤΕΜΕΣ για την από κοινού ανάπτυξη δύο σύγχρονων, πολυτελών ξενοδοχείων 5 αστέρων και των αντίστοιχων τουριστικών-οικιστικών συγκροτημάτων (branded residences) στο Παράκτιο Μέτωπο του Ελληνικού, έχει συμφωνηθεί η πώληση του 100% του δικαιώματος της πλήρους κυριότητας επί των δύο ακινήτων στην ΤΕΜΕΣ. Ήδη στις 6 Μαρτίου καταβλήθηκε η πρώτη δόση συνολικού ποσού περίπου 30 εκατ. ευρώ αναφορικά με την πώληση.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter Build