Στην εξαγορά σύγχρονης εγκατάστασης logistics στη βόρεια Ελλάδα προχώρησε η εταιρεία Streem Global AE του ομίλου HIG Capital. Ειδικότερα, απέκτησε την εγκατάσταση logistics της Πρόοδος ΑΕ στην ΒΙΠΕ Σίνδου, με επιφάνεια 33.000 τ.μ., σε οικόπεδο 60.000 τ.μ. κοντά στο Καλοχώρι, δίπλα στον αυτοκινητόδρομο Αθηνών-Θεσσαλονίκης και 12 χιλιόμετρα από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για ένα logistics hub με σύγχρονες υποδομές και διάταξη που φιλοξενεί χύδην και παλετοποιημένα φορτία. Βασικό πλεονέκτημα της συγκεκριμένης εγκατάστασης αποτελεί η ύπαρξη σιδηροδρομικής υποδομής εντός της που συνδέεται με το εθνικό σιδηροδρομικό δίκτυο και μπορεί να υποστηρίξει τη μεταφορά φορτίων, με χρήση τρένου, προς την κεντρική Ευρώπη.

H Streem Global AE
Σημειώνεται ότι Streem Global AE είναι εδώ και μία εβδομάδα περίπου η νέα επωνυμία της εταιρείας Contrade AE, η οποία απορρόφησε τις εταιρείες Streem Global, Γιούνιτ Ελλάς και Unit Shipping. Οι εταιρείες αυτές, όπως και οι Μακιός, Ολυμπιάς-Κανδύλης και Ορφεύς Βεϊνόγλου, ανήκουν στο χαρτοφυλάκιο της HIG Capital, που επιδιώκει να τις ενοποιήσει όλες υπό τη «σκεπή» της Streem Global AE, ενώ ο όμιλος σχεδιάζει και περαιτέρω εξαγορές στον κλάδο των logistics.

Επενδύσεις πάνω από 1,35 δισ. στην Ελλάδα
Υπενθυμίζεται, πως η HIG Capital δρομολογεί, μέσω της Streem Development, μία ακόμα μεγάλη επένδυση logistics στον Ασπρόπυργο, στο παλαιό εργοστάσιο της Ελληνικής Χαλυβουργίας, το ύψος της οποίας εκτιμάται ότι θα αγγίξει στην εξέλιξή της τα 300 εκατ. ευρώ. Η επένδυση αυτή, που επί του παρόντος βρίσκεται στο στάδιο των αδειοδοτήσεων, έχει ήδη ενταχθεί στις στρατηγικές επενδύσεις και θα αποτελέσει την πρώτη trinodal επένδυση, καθώς θα αξιοποιεί τις δυνατότητες της προβλήτας, του τρένου και του αυτοκινήτου.

Σημειώνεται ότι, όπως είχατε διαβάσει στο Build, η HIG Capital έχει επενδύσει στην Ελλάδα πάνω από 1,35 δισ. ευρώ, ενώ έχει προγραμματίσει νέες επενδύσεις προκειμένου να φτάσει σε αξία ενεργητικού τα 1,5 δισ. το προσεχές διάστημα, με τοποθετήσεις ιδίων κεφαλαίων που υπερβαίνουν τα 350 εκατ. ευρώ. Ο κύκλος εργασιών από logistics και ξενοδοχεία υπερβαίνει τα 420 εκατ. ευρώ (σ.σ. τα 370 εκατ. ευρώ προέρχονται από τα logistics και τα υπόλοιπα από τα ξενοδοχεία).


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter Build