Στην τρίτη της επενδυτική κίνηση στον τομέα του real estate στην Ελλάδα προέβη η Everty, θυγατρική του ισραηλινού επενδυτικού ομίλου ΥNV. Όπως αναφέρει στο Build ο Νίκος Ρούπακας, country manager της Everty Greece, στόχος της εταιρείας είναι οι τοποθετήσεις σε πολυτελή ακίνητα εμπορικής χρήσης αλλά και σε ακίνητα με προστιθέμενη αξία στον τομέα της φιλοξενίας. Θα θυμίσουμε ότι ήδη η Everty Greece έχει αποκτήσει στην Ελλάδα το ξεvoδοχείο πέντε αστέρων, Iconic, στη Σαντορίνη καθώς και το συγκρότημα πολυτελών κατοικιών, Petrothalassa Villas στην Ερμιόνη Αργολίδας.

Το ART1 είναι το ακίνητο που ανέλαβε να αναπτύξει και ολοκληρώσει η Hellenic Properties του Ερρίκου Αρώνες και βρισκόταν στην ιδιοκτησία της πριν την εξαγορά από την Everty. Το κτίριο διαρθρώνεται σε έξι ορόφους με συνολική δομημένη επιφάνεια 2.168 τετραγωνικά μέτρα. Είναι πλήρως μισθωμένο στην στην Aquila Capital, το γερμανικό fund που επικεντρώνει το ενδιαφέρον του σε επενδύσεις ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και βιώσιμης ανάπτυξης, στην RWE Renewables – επίσης γερμανική εταιρεία ενέργειας – και συγκεκριμένα στο τμήμα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και στο Ερευνητικό Κέντρο Αθηνά, το οποίο έχει συστήσει το Πρόγραμμα Αρχιμήδης μαζί με την Επιτροπή «Ελλάδα 2021» με αντικείμενο την έρευνα στην τεχνητή νοημοσύνη.

Γυμναστήριο και κοινόχρηστοι χώροι με barbeque στην οροφή
«Στόχος μέσα από τα εμπορικά ακίνητα που επενδύουμε είναι να διασφαλίζεται το well-being των εργαζομένων, ενώ συνδυάζεται το κλασικό εργασιακό με το υβριδικό περιβάλλον εργασίας που όλοι λίγο ή περισσότερο ζήσαμε στη διάρκεια της πανδημίας. Το ΑΡΤ1 διαθέτει παροχές όπως γυμναστήριο, κοινόχρηστους χώρους για μπάρμπεκιου στην ταράτσα, που στόχο έχουν να προσφέρουν άνεση στους εργαζόμενους», εξηγεί ο κύριος Ρούπακας στο Build. Σημειώνεται ότι το κτίριο του Αμαρουσίου ανακαινίστηκε ριζικά και παραδόθηκε προς χρήση στο τέλος του 2021.

Πλέον η Everty συμπληρώνει δύο χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα, έχοντας ανακοινώσει κατά την άφιξή της στη χώρα μας την υλοποίηση αρχικού κύκλου επενδύσεων ύψους 100 εκατ. ευρώ σε διάστημα τεσσάρων ετών, ενώ σημαντικό μέρος αυτού του σχεδιασμού έχει ήδη υλοποιηθεί σε ποσοστό που προσεγγίζει το 50% του αρχικού προϋπολογισμού. Ως προς τις περιοχές ενδιαφέροντος στον τομέα του τουρισμού για την Everty Greece o Νίκος Ρούπακας αναφέρει ότι στο επίκεντρο βρίσκονται τοποθεσίες με έντονο τουριστικό ενδιαφέρον όπως είναι οι Κυκλάδες, η Κρήτη και η Αθήνα (και η αθηναϊκή ριβιέρα), που μπορούν να φιλοξενήσουν διεθνείς επισκέπτες με υψηλό εισόδημα.

Ως προς τα εμπορικά ακίνητα η στρατηγική επικεντρώνεται στα εξέχοντα χαρακτηριστικά των ακινήτων και σε υψηλού προφίλ μισθωτές. Προϋπόθεση για τις υλοποιούμενες επενδύσεις είναι η ενεργειακή αποδοτικότητα των κτιρίων αλλά και να βρίσκονται σε προβεβλημένες περιοχές καθώς και να ξεχωρίζουν ως προς την αρχιτεκτονική τους, προσφέροντας ταυτόχρονα ποιότητα κατασκευής.
Εκτός από την απόκτηση των ακινήτων η Everty υλοποιεί και πρόγραμμα ανακαινίσεων, όπου στην περίπτωση του Petrothalassa η ανακατασκευή του ολοκληρώνεται έως τις αρχές του 2023, ενώ σύντομα πρόκειται να ξεκινήσει και η ανακαίνιση στο Iconic Santorini. Επόμενοι επενδυτικοί προορισμοί σύμφωνα με τον κύριο Ρούπακα θα είναι office hubs όπως το Μαρούσι για την απόκτηση ακινήτων γραφείων αλλά και η Θεσσαλονίκη.

Ποια είναι η Everty
Η Everty υπάγεται στον πολυεθνικό όμιλο εταιρειών, YΝV Group. Ο συγκεκριμένος όμιλος δημιουργήθηκε το 2010 και η ονομασία του προέρχεται από τα αρχικά του ονόματος του Ισραηλινής καταγωγής ιδρυτή του, Yaniv Natan. Το YNV Group διατηρεί παρουσία σε αρκετές χώρες του κόσμου, υλοποιώντας επενδύσεις και λειτουργώντας επιχειρήσεις σε ένα συνεχώς διευρυνόμενο αριθμό κλάδων, όπως η τεχνολογία, η πληροφορική και τα ακίνητα. Σε ό,τι αφορά την Everty διατηρεί επενδυτική παρουσία εκτός από την Ελλάδα, σε χώρες όπως η Costa Rica και η Βουλγαρία.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter Build