Σε ηλεκτρονικό πλειστηριασμό βγαίνει στα τέλη του μήνα, για τρίτη φορά, ένα ιστορικό ακίνητο στην Πλάκα, στην οδό Μνησικλέους 29. Πρόκειται για το κτίριο όπου στεγαζόταν κατά το παρελθόν στον πρώτο όροφο η θρυλική «Σοφίτα», ένας χώρος καλλιτεχνικής έκφρασης όπου συγκεντρώνονταν κατά τη δεκαετία του ’70 και στις αρχές της δεκαετίας του ’80 πολλοί διανοούμενοι της εποχής, μεταξύ των οποίων ο Οδυσσέας Ελύτης και ο Μάνος Χατζιδάκης, ενώ από τη σκηνή του πέρασαν πολλοί Έλληνες και ξένοι μουσικοί και συγκροτήματα.

Η «Σοφίτα» σταμάτησε να λειτουργεί το 1984 και μετατράπηκε σε κατοικία. Σήμερα η μονοκατοικία στη Μνησικλέους 29, που εκτιμάται ότι ανεγέρθη τον 19ο αιώνα ή στις αρχές του 20ού αιώνα, είναι πλήρως ανακαινισμένη και ανακατασκευασμένη, και αποτελείται από ισόγειο 246,80 τ.μ., πατάρι ισογείου 40 τ.μ., πρώτο όροφο 120 τ.μ. και πατάρι πρώτου ορόφου 46 τ.μ..

Το ακίνητο βγαίνει σε πλειστηριασμό στις 30 Μαρτίου, με επισπεύδουσα την Τράπεζα Πειραιώς, για οφειλές της εταιρείας Vecchia ΑΕ. Η τιμή πρώτης προσφοράς έχει μειωθεί στο 80% της εκτιμώμενης αξίας του ακινήτου, ήτοι 1.652.000 ευρώ, καθώς στους δύο προηγούμενους πλειστηριασμούς δεν υπήρξαν πλειοδότες.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter Build