Σε διαδικασία ανακατασκευής βρίσκεται το πρώην εκθεσιακό κέντρο ΕΚΕΠ της Μεταμόρφωσης, το οποίο έχει αποκτήσει η Greco X Property, συμφερόντων του fund, Dromeus Capital. Το εν λόγω ακίνητο είχε εκτεθεί σε πλειστηριασμό το 2022 και κατακυρώθηκε στο fund με τίμημα 11.570.100 ευρώ. Το fund έρχεται, με την αλλαγή χρήσης του κτιρίου από εκθεσιακό κέντρο σε κτίριο γραφείων, να καλύψει τη ζήτηση που υπάρχει από πολλές μεγάλες εταιρείες για περιβαλλοντικά «πράσινους» χώρους εργασίας. Στο πλαίσιο αυτό, δημιουργεί το κτίριο γραφείων με την ονομασία Nexis, το οποίο θα λάβει τη διεθνή περιβαλλοντική πιστοποίηση LEED Gold.
Τον σχεδιασμό του κτιρίου έχει αναλάβει το γραφείο A&M Architects του Μιχάλη Μαυρολέων.

Η στρατηγική απόκτησης ακινήτων γραφείων
To fund ξεκίνησε από το 2018 και ύστερα να ξεδιπλώνει τη στρατηγική του που είχε ως επίκεντρο την απόκτηση υποτιμημένων ακινήτων γραφείων σε προνομιακές τοποθεσίες ελληνική αγορά, τα οποία ωστόσο έχουν σημαντικές δυνατότητες αναβάθμισης, ενώ μπορούν να προσφέρουν ικανοποιητικά έσοδα από μισθώματα. Στην πορεία, από το 2022 η Dromeus Capital προχώρησε στη μετατροπή ακινήτων γραφείων Β και Γ κατηγορίας στην Ελλάδα σε κατηγορίας Α μέσω σημαντικών κεφαλαίων και διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων. Στον τομέα των γραφείων, μερικά από τα σημαντικά ακίνητα που διαχειρίζεται είναι το κτίριο της οδού Φραγκοκκλησιάς 3Α στο Μαρούσι, το οποίο μισθώνει στη Deloitte. Eπίσης, στο χαρτοφυλάκιό της βρίσκονται μεταξύ άλλων το κτίριο γραφείων της λεωφόρου Κηφισίας 178 στο Χαλάνδρι, το οποίο μισθώνεται στην Εθνική Τράπεζα αλλά και της οδού Ακαδημίας 58 αλλά και στην οδό Πειραιώς 74 στο Μοσχάτο όπου και σε αυτές τις περιπτώσεις μισθωτής είναι η τράπεζα. Επιπρόσθετα, έχει αποκτήσει το ακίνητο της οδού Όθωνος 6 στο Σύνταγμα, όπου στεγάζονται η McKinsey & Company, το Bloomberg και η EBRD.

Η δραστηριότητα στα logistics
Εκτός των άλλων το fund διατηρεί δραστηριότητα και στον τομέα των logistics όπου σκοπεύει να αξιοποιήσει μακροοικονομικές και μικροοικονομικές τάσεις που ωφελούν τον τομέα των logistics. Στόχος του είναι να εντοπίζει περιουσιακά στοιχεία σε προνομιακές τοποθεσίες που έχουν υψηλές δυνατότητες ανατίμησης ενοικίων. Η στρατηγική της Dromeus Capital περιλαμβάνει την ανάπτυξη βιομηχανικών ιδιοκτησιών καθώς και την απόκτηση υφιστάμενων περιουσιακών στοιχείων στον τομέα των logistics στην Ελλάδα. Πρόσφατα, η Quilvest Capital Partners Real Estate και ο Όμιλος Dromeus Capital γνωστοποίησαν ότι συστήνουν κοινοπραξία για να επενδύσουν πάνω από 100 εκατομμύρια ευρώ στην απόκτηση και ανάπτυξη βιομηχανικών ακινήτων και εγκαταστάσεων logistics σε όλη την Ελλάδα. Η συγκεκριμένη επένδυση επικεντρώνεται στη βιωσιμότητα. Π.χ., ως προτεραιότητα τίθεται η χρήση βιώσιμων δομικών υλικών και η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάνελ για τη δημιουργία μειωμένων σημείων φόρτισης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και EV. Το εγχείρημα έχει ήδη επενδύσει σε δύο έργα και επιδιώκει ενεργά μια σημαντική σειρά ευκαιριών.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter Build