Δύο νέους στρατηγικούς πυλώνες επιχειρηματικής δραστηριότητας που διαφοροποιούνται πλήρως από την κύρια δραστηριότητα της επιχείρησης στον τομέα των παιχνιδιών αναπτύσσει η εισηγμένη AS Company, όπου σύμφωνα με πηγές κοντά στην εταιρεία θα ακολουθήσει σειρά τοποθετήσεων κατά το προσεχές χρονικό διάστημα. Στο πλάνο της επιχείρησης επικεφαλής της οποίας είναι ο επιχειρηματίας Στράτος Ανδρεάδης, είναι να αποκτήσει και ακίνητη περιουσία σε άλλες περιοχές της Ελλάδας. Θυμίζουμε ότι μόλις χθες έγινε γνωστή η αγορά από πλευράς της εταιρείας, έκτασης με συνολική επιφάνεια στην Ελούντα της Κρήτης με στόχο την ανάπτυξη πολυτελών τουριστικών καταλυμάτων. Όπως μας ενημερώνουν μάλιστα, κατά πάσα πιθανότητα θα υπάρξει και συμμέτοχος προκειμένου να ενισχυθεί η συγκεκριμένη επενδυτική πρωτοβουλία και με επιπλέον κεφάλαια στο προσεχές χρονικό διάστημα.

Συνένωση επιμέρους εκτάσεων για τη συγκρότηση ενιαίας έκτασης έως και 60 στρεμμάτων
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές πάντως αυτή τη στιγμή στόχος είναι να αποκτηθεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερη έκταση στην Κρήτη, ενώ οι όμορες εκτάσεις που η εταιρεία αποκτά θα έχουν συνολικό εμβαδό μεταξύ 50.000 και 60.000 τετραγωνικών μέτρων. Ο καθορισμός της έκτασης που θα αποκτηθεί θα προσδιοριστεί με ακρίβεια όταν ολοκληρωθεί η απόκτηση των επιμέρους εκτάσεων. H επένδυση στην Ελούντα όπως αναφέρουν δεν αποτελεί μία μεμονωμένη ενέργεια, αντιθέτως αποτελεί μέρος μίας ευρύτερης στρατηγικής που σκοπεύει να αναπτύξει προσεχώς στον τομέα της φιλοξενίας η AS Company, προσθέτοντας μία νέα δραστηριότητα στις ήδη υπάρχουσες. Αυτή τη στιγμή η εταιρεία βρίσκεται σε διαδικασία απόκτησης των οικοπέδων με στόχο τη συνένωσή τους και την δημιουργία μίας ενιαίας έκτασης στην Ελούντα. Προς το παρόν όπως μας ενημερώνουν από πλευράς της επιχείρησης δεν υφίσταται κάποια άλλη κίνηση εκτός αυτής στην Κρήτη.

Στο επίκεντρο η θωράκιση της εταιρείας στην τρέχουσα γεωπολιτική και χρηματοοικονομική συγκυρία
Πρόκειται μία κίνηση που εκτός από τον επενδυτικό της προσανατολισμό και την προοπτική που προσφέρει σε αυτό το πεδίο, στοχεύει να διασφαλίσει την ύπαρξη ταμειακών ροών δεδομένων των απρόβλεπτων συνθηκών που έχουν ανακύψει το τελευταίο διάστημα τόσο με την εκδήλωση της πανδημίας όσο και τώρα με τις ευρύτερες γεωπολιτικές και χρηματοοικονομικές συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί. Η επιχείρηση βλέπει μάλιστα ότι ο τουρισμός μπορεί να αποτελέσει ένα ισχυρό ανάχωμα, καθώς δείχνει ότι συνεχίζει να διατηρεί τη δυναμική του παρά τις διεθνείς εξελίξεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι εντός του πρώτου εξαμήνου του 2022 η AS Company απώλεσε το 41% των κερδών της προ φόρων λόγω της αρνητικής υπεραξίας των ομολόγων που αντίστοιχα ήταν θετική στο εξάμηνο του 2021, ενώ και το ποσοστό μεικτού κέρδους μειώθηκε κατά 4,3% γεγονός που οφείλεται στη συναλλαγματική ισοτιμία ευρώ-δολαρίου.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter Build