Ισχυρό «παρών» έδωσε η ελληνική start-up σκηνή της τεχνολογίας ακινήτων στο PropTech Conference, το πρώτο συνέδριο PropTech που διοργάνωσε την Τετάρτη 5 Ιουλίου η Boussias Events. Μεταξύ των ομιλητών στο συνέδριο ήταν ο Μιχάλης Δρίτσας, διευθύνων σύμβουλος της Elevate Greece, ο οποίος παρουσίασε το δυναμικό τοπίο της ελληνικής σκηνής των start-ups, παραθέτοντας στατιστικά στοιχεία για τον αριθμό των start-up επιχειρήσεων στη χώρα και εστιάζοντας συγκεκριμένα στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα του PropTech, μεταξύ των οποίων τη μεγαλύτερη συνολική χρηματοδότηση έχει αντλήσει η Prosperty, με 1,1 εκατ. ευρώ, και ακολουθεί η Billys με 805.000 ευρώ και με μικρότερα ποσά οι Protio, Vertliner, Quintessential SFT και Futurre Capital Investors.

Η πλατφόρμα Prosperty OS
Εκ μέρους της Prosperty, ομιλία απηύθυνε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Αντώνης Μαρκόπουλος, που παρουσίασε την cloud-based πλατφόρμα Prosperty OS η οποία είναι σχεδιασμένη ώστε να ενδυναμώνει τους θεσμικούς επενδυτές και τους εξυπηρετητές με εργαλεία για αποτελεσματική διαχείριση, παρακολούθηση και λήψη τεκμηριωμένων αποφάσεων σχετικά με τα χαρτοφυλάκια ακινήτων τους.

HostHub: Πάνω από 3.000 πελάτες σε 87 χώρες
Από την πλευρά του, ο Αλέξανδρος Καραβίτης, διευθύνων σύμβουλος της HostHub, πραγματοποίησε παρουσίαση για το μοντέλο λειτουργίας της HostHub, με το ολοκληρωμένο λογισμικό της που απευθύνεται σε ιδιοκτήτες και διαχειριστές ακινήτων βραχυχρόνιας μίσθωσης, βελτιστοποιώντας τις λειτουργίες τους, βελτιώνοντας την εμπειρία των επισκεπτών και εξοικονομώντας χρόνο από επαναλαμβανόμενες ενέργειες. Σήμερα η HostHub εξυπηρετεί πάνω από 3.000 πελάτες σε 87 χώρες, με το 50% αυτών να προέρχεται από τις Ηνωμένες Πολιτείες και το 18% από την Ελλάδα.

Το IoT στην υπηρεσία του facility management
Ο Κώστας Θεοδωρόπουλος, διευθύνων σύμβουλος της RETHING, στην παρουσίασή του στάθηκε στους τρόπους με τους οποίους οι εφαρμογές Internet of Things μπορούν να καταστήσουν πιο αποδοτικό το facility management, αξιοποιώντας δεδομένα από αισθητήρες που ελέγχονται και αναλύονται με τη βοήθεια τεχνολογίας τεχνητής νοημοσύνης και μηχανικής μάθησης, δημιουργώντας «έξυπνους» αυτοματισμούς και καλύπτοντας τις αυξημένες ανάγκες των χρηστών ενός κτιρίου.

AskWire: Με «όπλο» τα data
Από την πλευρά του, ο Παύλος Λοΐζου, CEO της AskWire, μίλησε για την ψηφιοποίηση της αγοράς real estate με «όπλο» τα δεδομένα τα οποία υπάρχουν διαθέσιμα, όπως στοιχεία για την τοποθεσία, το μέγεθος και την ηλικία των ακινήτων, στοιχεία για τις οικοδομικές άδειες, στοιχεία για την προσφορά και τη ζήτηση στην αγορά οικιστικών ακινήτων και στοιχεία για τους προηγούμενους ιδιοκτήτες και τις προηγούμενες αγοραπωλησίες ακινήτων. Με βάση τα στοιχεία αυτά, και με μεθόδους αυτοματοποίησης, η AskWire παρέχει εκτιμήσεις για τις τάσεις και τη δραστηριότητα στην αγορά ακινήτων και εργαλεία που βοηθούν τους ανθρώπους της αγοράς να λάβουν αποφάσεις.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter Build