Με βασικά στοιχεία σχεδιασμού την καινοτομία και τη σύγχρονη αρχιτεκτονική, η ΑΚΤΩΡ κατασκευάσε το project Thessaloniki Pfizer Digital & Global Hub στα πρότυπα “μικρογραφίας” μιας μοντέρνας πόλης. Το νέο hub βρίσκεται στο πρώην εμπορικό κέντρο “East Plaza” της Θεσσαλονίκης και αποτελείται από ένα σύμπλεγμα τεσσάρων κτιρίων που στόχος τους είναι να δώσουν νέα οπτική στο εργασιακό περιβάλλον, απαντώντας στις ανάγκες της σύγχρονης καθημερινότητας.

Μέσω της αρχιτεκτονικής μελέτης και σχεδιασμού, το άλλοτε εμπορικό κέντρο μεταμορφώθηκε σε έναν μοντέρνο open space χώρο γραφείων που αναμένεται να φιλοξενήσει περίπου 350 εργαζομένους, ενώ ταυτόχρονα συνδυάζει χώρους και σημεία δημιουργικότητας και ευεξίας που ανταποκρίνονται στις σημερινές εργασιακές απαιτήσεις.

Hub Pfizer ΑΚΤΩΡ

Ο σχεδιασμός είναι εμπνευσμένος από τη λειτουργία μιας “μικρής πόλης”, δημιουργώντας “μικρές γειτονιές” με συγκεκριμένη χρήση και υιοθετώντας σύγχρονες τάσεις και ψηφιακές τεχνολογίες στην εργασία.

Με συνολικό εμβαδό 5.750 τ.μ., το νέο συγκρότημα κτιρίων καλύπτει όλο το φάσμα των αναγκών ενός εργασιακού περιβάλλοντος προκειμένου να στεγάσει αμφιθεατρικά τις εσωτερικές εκδηλώσεις όλου του ανθρώπινου δυναμικού, να παρέχει ευέλικτους χώρους συναντήσεων και άνετα open space γραφεία καθώς και χώρους χαλάρωσης και ψυχαγωγίας, τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για τους επισκέπτες του Digital Hub.

Με έμφαση στη λειτουργικότητα, και με βάση τα πιο σύγχρονα πρότυπα, βασική προτεραιότητα της κατασκευής του έργου ήταν η εύκολη προσβασιμότητα ατόμων με ειδικές ανάγκες.

Τέλος, να σημειωθεί πως η αρχιτεκτονική  μελέτη έγινε από το αρχιτεκτονικό γραφείο ΕDJE.