Η TÜV AUSTRIA Hellas ανακοίνωσε σήμερα πως ξεκινά τη συνεργασία της με το Ινστιτούτο Τεχνολογιών Χρώματος (IoCT), τον μοναδικό φορέα εκπαίδευσης και κατάρτισης στον εγχώριο κλάδο των χρωμάτων, έχοντας ως όραμα -και βασική προτεραιότητα- την ουσιαστική εφαρμογή της ποιότητας στο επιχειρηματικό γίγνεσθαι. Το Ινστιτούτο παρέχει εκπαίδευση σε επαγγελματίες βαφείς, επιθεωρητές βαφής, στελέχη χρωματοβιομηχανιών, προσωπικό χρωματοπωλείων ή άμεσα εμπλεκόμενων στον κλάδο των χρωμάτων όπως αρχιτέκτονες και μηχανικούς.

Οι επαγγελματίες βαφείς έχουν πλέον τη δυνατότητα να πιστοποιήσουν τα επαγγελματικά προσόντα τους με το διαπιστευμένο, σύμφωνα με το Διεθνές Πρότυπο ISO/IEC 17024, σχήμα πιστοποίησης “Τεχνίτης Βαφέας”. Tο σχήμα αυτό έρχεται να καλύψει το κενό που υπάρχει στη βιομηχανία χρωμάτων και στον κατασκευαστικό κλάδο, σχετικά με το ποιοτικό επίπεδο προσόντων που απαιτείται να διαθέτουν οι επαγγελματίες βαφείς, προκειμένου να εκτελούν με τεχνική αρτιότητα την προετοιμασία και βαφή οποιουδήποτε υποστρώματος, για λόγους προστασίας, υγιεινής και αισθητικής, και ταυτόχρονα να ξεχωρίζουν στην αγορά εργασίας.

Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση των εξετάσεων πιστοποίησης που διοργανώνονται από την TÜV AUSTRIA Hellas, σε συνεργασία με αξιόλογα και έμπειρα υψηλόβαθμα στελέχη βιομηχανιών παραγωγής χρωμάτων, οι πιστοποιημένοι “Τεχνίτες Βαφείς” διαθέτουν πλέον αντικειμενική απόδειξη των προσόντων τους, μέσα από μια διεθνώς αναγνωρισμένη και αποδεκτή διαδικασία που αποτελεί πρόσθετο εφόδιο για την επαγγελματική εξέλιξη τους.

H TÜV AUSTRIA Hellas γνωρίζει καλά πως ο δρόμος της ανάκαμψης του κλάδου των κατασκευών και της βιομηχανίας χρωμάτων περνάει πρώτα από τη συνεχή εκπαίδευση και αναβάθμιση των προσόντων των επαγγελματιών καθώς και από την έγκυρη, αξιόπιστη και αντικειμενική αξιολόγηση τους. Παράλληλα, στέκεται στο πλευρό των ικανών επαγγελματιών που δεν φοβούνται να αξιολογηθούν και οι οποίοι συμβάλλουν στην ανάπτυξη της υγιούς και ποιοτικής επιχειρηματικότητας.