Ένα ακόμα βήμα για τη δημιουργία ενός υπερσύγχρονου αθλητικού κέντρου στο Ολυμπιακό Χωριό έγινε με την επικύρωση της παραχώρησης κατά χρήση από τον ΟΑΕΔ και τον δήμο Αχαρνών στο Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ) με την επωνυμία «Εθνικό Αθλητικό – Προπονητικό Κέντρο Ολυμπιακού Χωριού» του συνόλου των κτιρίων, των εγκαταστάσεων και του εξοπλισμού που περιλαμβάνονται στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Χωριού.

Ειδικότερα, οι εγκαταστάσεις που παραχωρήθηκαν από τον ΟΑΕΔ βρίσκονται στις Αχαρνές συνίστανται από μια έκταση ενενήντα στρεμμάτων με αθλητικές εγκαταστάσεις, ενώ από τον δήμο Αχαρνών παραχωρούνται δύο εκτάσεις επιφανείας 13.063,40 τ.μ. και 33.746,18 τ.μ. αντίστοιχα. Η παραχώρηση θα ολοκληρωθεί με την υπογραφή πρωτοκόλλου παράδοσης-παραλαβής ανάμεσα στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και εκπρόσωπο του ΝΠΔΔ, το οποίο έχει αναλάβει να αναπτύξει όλο τον αθλητικό πόλο της περιοχής.

Τα πλάνα του υφυπουργείου Αθλητισμού για την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων
Το Ολυμπιακό Χωριό χρησιμοποιήθηκε για τη διαμονή των αθλητών που συμμετείχαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, όμως έκτοτε οι αθλητικές εγκαταστάσεις του παρέμεναν αναξιοποίητες. Σήμερα στο Ολυμπιακό Χωριό λειτουργεί ανοιχτό στάδιο με οχτώ διαδρομές και φυσικό χλοοτάπητα, δύο κλειστά γυμναστήρια χωρητικότητας 350 θεατών, που φιλοξενούν αθλήματα όπως η καλαθοσφαίριση, η πετοσφαίριση, η χειροσφαίριση και η ρυθμική γυμναστική, τέσσερα ανοιχτά γήπεδα τένις και υπαίθριο γυμναστήριο, ενώ σύντομα αναμένεται να επαναλειτουργήσει το ανοιχτό κολυμβητήριο ολυμπιακών προδιαγραφών.

Η παραχώρηση των σχεδόν 47 στρεμμάτων από τον δήμο Αχαρνών εντάσσεται στα σχέδια του υφυπουργείου Αθλητισμού για την αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων του Ολυμπιακού Χωριού, καθώς στην έκταση αυτή, όπως είχε αναφέρει ο αρμόδιος υφυπουργό Λευτέρης Αυγενάκης, προβλέπεται να επεκταθούν οι νυν εγκαταστάσεις των 90 στρεμμάτων και να δημιουργηθούν ήπιες υπαίθριες υποδομές (διαδρομή ανωμάλου δρόμου, πίστα ορεινής ποδηλασίας, χώροι πεζοπορίας).

Επιπλέον, το υφυπουργείο θα ζητήσει από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας την παραχώρηση έκτασης 22 στρεμμάτων στις «Λεκάνες», με εγκαταλελειμμένα γήπεδα που θα ανακατασκευαστούν και για την ανάπτυξη «αστικών σπορ» (BMX, Skateboard, παρκούρ), τα οποία έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων, ενώ στον σχεδιασμό του υφυπουργείου εντάσσεται και η δημιουργία Μοντελοδρομίου, σε συνεργασία με την Ελληνική Αεραθλητική Ομοσπονδία, για πτήσεις αερομοντέλων και τη διεξαγωγή του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Αερομοντελισμού. Τέλος, δρομολογείται η ανέγερση προκατασκευασμένου κτιρίου γραφειακών χώρων, 500 τ.μ., για τη στέγαση των υπηρεσιών της διοίκησης του Αθλητικού Κέντρου, με πρόβλεψη ενός επιπλέον ορόφου για τη δημιουργία ξενώνα αθλητών, εκτιμώμενου κόστους 800.000 ευρώ, το οποίο θα καλυφθεί από το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης του υφυπουργείου Αθλητισμού.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter Build