Τις επιλογές της για τέσσερα «παλιά» ακίνητα που βρίσκονται στο χαρτοφυλάκιό της για πάνω από δέκα χρόνια και μέχρι τώρα δεν έχουν αξιοποιηθεί εξετάζει η Premia Properties. Μεταξύ των τεσσάρων, αυτό που φαίνεται να έχει προβάδισμα για να αξιοποιηθεί είναι το ακίνητο που βρίσκεται στην πάροδο της οδού Ορφέως 166, στον Βοτανικό (περιοχή Ελαιώνα), όπου παλιά λειτουργούσε το εργοστάσιο της εταιρείας Soulis AEBE. Στα σχέδια της εταιρείας είναι η αρχική του αξιοποίηση με την ενοικίασή του ως αποθήκες, με την εκμετάλλευσή του να επαναξιολογείται ανάλογα και με τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή του Βοτανικού.

Και με δεδομένο ότι το έργο της διπλής ανάπλασης στον Βοτανικό αρχίζει να «τρέχει» πιο γρήγορα το τελευταίο διάστημα, οι προοπτικές για το συγκεκριμένο ακίνητο, επιφάνειας 10,8 στρεμμάτων, που περιήλθε στο χαρτοφυλάκιο της εταιρείας το 2007, δείχνουν ευνοϊκές. Λίγο πιο έξω από την Αθήνα, στο Λαύριο, η Premia Properties έχει στην κατοχή της από το 1999 ένα οικόπεδο 33 στρεμμάτων επί της νέας περιφερειακής παραλιακής οδού που συνδέει τη Λεωφόρο Κερατέας – Λαυρίου με το λιμάνι του Λαυρίου, εκεί που στο παρελθόν βρίσκονταν τα σφαγεία του Λαυρίου. Για το συγκεκριμένο ακίνητο, τα σχέδια της Premia περιλαμβάνουν μικτή οικιστική και εμπορική ανάπτυξη.

Πιο πρόσφατα, τον Νοέμβριο του 2008, η εταιρεία είχε προχωρήσει στην απόκτηση οικόπεδου έκτασης 81.362 τ.μ., περίπου 2 χιλιόμετρα από το κέντρο της Χαλκίδας, στην περιοχή της Νέας Λαμψάκου, με την προοπτική να αναπτυχθεί ως ακίνητο για ψυχαγωγική και εμπορική χρήση. Το συγκεκριμένο ακίνητο παραμένει αναξιοποίητο μέχρι σήμερα, με την Premia να προκρίνει τη χρήση του ως εμπορικού ακινήτου.

Τέλος, στο χαρτοφυλάκιο της Premia υπάρχει, επίσης από το 2008, ένα παλιό βιομηχανικό ακίνητο στη Θεσσαλονίκη, και πιο συγκεκριμένα στο Ωραιόκαστρο, επί της Νέας Εγνατίας και της οδού Θερμαϊκού. Η επιφάνεια του οικοπέδου ανέρχεται σε 39,6 στρέμματα, ενώ το εμβαδό του κτιρίου σε 29,7 στρέμματα. Για την αξιοποίησή του προκρίνεται η χρήση του ως αποθήκες ή/και ως εμπορικό ακίνητο.

Τα νέα projects
Όμως πέρα από τα legacy ακίνητα, η εταιρεία υπέγραψε μέσα στο 2021 προσύμφωνα για την απόκτηση τεσσάρων νέων ακινήτων. Το ένα από αυτά αφορά ένα οικόπεδο 23 στρεμμάτων στη βιομηχανική περιοχή της Παιανίας, όπου προγραμματίζεται η ανάπτυξη βιοτεχνολογικού πάρκου. Εντός του ακινήτου υπάρχουν κτίρια γραφείων και αποθηκών 4.180 τ.μ. τα οποία θα ανακατασκευαστούν, ενώ πρόκειται να αναπτυχθούν και νέα κτίρια συνολικής επιφανείας 16.000 τ.μ.

Παράλληλα, η Premia Properties έχει υπογράψει προσυμφώνο για την απόκτηση δύο αυτοτελών ακινήτων και του δικαιώματος μακροχρόνιας εκμετάλλευσης ενός τρίτου που λειτουργούν ως φοιτητικές εστίες σε Αθήνα, Πάτρα και Θεσσαλονίκη, και αποτελούνται συνολικά από 153 εξυπηρετούμενα διαμερίσματα. Υπενθυμίζουμε ακόμα ότι η Premia πρόσφατα υπέγραψε τη συμφωνία εξυγίανσης της οινοποιίας Μπουτάρης, στο πλαίσιο της οποίας θα αποκτήσει κτίρια συνολικής έκτασης 28.000 τετραγωνικών μέτρων και πέντε αμπελώνες 600 στρεμμάτων σε Νάουσα, Γουμένισσα, Μαντινεία, Νεμέα, Σαντορίνη και Κρήτη.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter Build