Το πράσινο φως για εργασίες ανάπλασης και αναβάθμισης στο Κέντρο Αντισφαίρισης του ΟΑΚΑ άναψε η Διεύθυνση Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων του υπουργείου Πολιτισμού υπό όρους.
Η σχετική μελέτη περιλαμβάνει την ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου, τη χωροθέτηση νέων αθλητικών εγκαταστάσεων, την κατασκευή tennis club house, την ανακαίνιση υφιστάμενων κτιρίων και την ενεργειακή αναβάθμιση του Κέντρου Αντισφαίρισης ΟΑΚΑ. Πρόκειται για έργο που περιλαμβάνεται στο Συνεκτικό Πρόγραμμα Αξιοποίησης των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων Αττικής, μαζί με άλλα σημαντικά έργα στο ΟΑΚΑ, όπως η ολοκλήρωση του Ολυμπιακού Κέντρου Υγρού Στίβου, η κατασκευή του νέου κλειστού γυμναστηρίου για ξιφασκία, χάντμπολ και cheerleading και η ανακαίνιση του προπονητηρίου της άρσης βαρών.

Ως προς τις συγκεκριμένες εργασίες στο Κέντρο Αντισφαίρισης, η Διεύθυνση Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων ενέκρινε τη σχετική μελέτη, χωρίς όμως το «δυνητικό γήπεδο τένις αρ. 7», του οποίου η κατασκευή σχεδιαζόταν σε απόσταση 12 μέτρων από το φρεάτιο ανάδειξης πήλινου ρωμαϊκού αγωγού, ενώ η ελάχιστη απόσταση από το εν λόγω φρεάτιο ορίζεται στα 19 μέτρα. Μέριμνα θα πρέπει επίσης να υπάρξει για τη συντήρηση του φρεατίου ανάδειξης. Επιπλέον, όλες ανεξαιρέτως οι εκσκαφικές εργασίες, συμπεριλαμβανομένων και των διαμορφώσεων, φυτεύσεων και τοποθέτησης δικτύων, θα πρέπει να γίνουν υπό την εποπτεία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ανατολικής Αττικής και την παρακολούθηση εξειδικευμένου προσωπικού που θα προσληφθεί για το σκοπό αυτό με δαπάνη του προϋπολογισμού του έργου, μετά από υπόδειξη της Εφορείας.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter Build