Με εξαιρετικά μεγάλη επιτυχία και με προσέλευση άνω των 270 στελεχών από την αγορά του real estate, πραγματοποιήθηκε το Hellenic Public Property Conference στο Grand Hyatt.
Το συνέδριο διοργανώθηκε από την Πρωτοβουλία ΚΑΠΠΑ σε συνεργασία με τη Boussias Events και, στο πλαίσιό του, αναδείχθηκαν τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν τους εμπλεκόμενους στη διαχείριση της δημόσιας περιουσίας, καθώς και τα βήματα που θα πρέπει να γίνουν στο άμεσο μέλλον για την εκ νέου ανάπτυξή της αλλά και την ενδυνάμωση και προστασία της.

Τα θέματα που συζητήθηκαν
Οι εργασίες του συνεδρίου ξεκίνησαν με τον χαιρετισμό του Κωνσταντίνου Φωτόπουλου, CEO Audiomax Co. και Προέδρου της Πρωτοβουλίας ΚΑΠΠΑ, ο οποίος αναφέρθηκε στο γεγονός ότι «κεντρικός στόχος είναι η ορθολογική διαχείριση της δημόσιας περιουσίας». Κατόπιν, ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας, Κωστής Χατζηδάκης, ανέφερε πως «κεντρικός στόχος του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας είναι η ορθολογική διαχείριση της δημόσιας περιουσίας, με βασικούς άξονες την ενδυνάμωση, την προστασία και την αξιοποίησή της, χρησιμοποιώντας κατάλληλα και σύγχρονα εργαλεία». Επίσης, η Σοφία Ζαχαράκη, Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, μίλησε για τη συνολική στεγαστική πολιτική της κυβέρνησης, ακρογωνιαίο λίθο για την κάλυψη πολλών αναγκών της κοινωνίας και οικονομίας της χώρας.

Κάτι, στο οποίο συναίνεσε και ενίσχυσε και ο Μεγάλος Χορηγός του συνεδρίου, Resolute Cepal Greece, μέσω του CEO, Χριστόφορου Στράτου, που μετέφερε καλές πρακτικές από το ΗΒ στο θέμα, στο πάνελ «Κοινωνική και προσιτή κατοικία, λύση στο στεγαστικό πρόβλημα και ο ρόλος της δημόσιας περιουσίας». Ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, έκανε σημαντικές δηλώσεις για τις νέες ψηφιακές λύσεις για τη μείωση της γραφειοκρατίας και τη βελτίωση διαχείρισης των ακινήτων, ενώ η Γενική Γραμματέας Δημόσιας Περιουσίας, Νάγια Κόλλια, παρουσίασε τον νόμο για τον αιγιαλό.

Ακόμη, στο πάνελ «Αξιοποίηση δημόσιας ακίνητης περιουσίας: το παρόν και το μέλλον», η Χορηγός του συνεδρίου, ΕΤΑΔ, μέσω της CEO, Ηρούς Χατζηγεωργίου, αναφέρθηκε ότι «στόχος μας είναι η ΕΤΑΔ να γίνει σύγχρονη εταιρεία real estate», ενώ στο πάνελ «Εργαλεία ενδυνάμωσης, προστασίας και αξιοποίησης δημόσιας περιουσίας» ο CEO του ΤΑΙΠΕΔ, Δ. Πολίτης, μαζί με εκπρόσωπο της ΚΑΠΠΑ, μέλη της οποίας διάνθισαν εξάλλου όλα τα πάνελ συζήτησης, παρουσίασαν τα εργαλεία αυτά.

Τέλος, στο πάνελ «Η αγορά ακινήτων και η δημόσια περιουσία, προκλήσεις και ευκαιρίες για ανάπτυξη», με κορυφαία στελέχη του real estate και developers, παρουσιάστηκε η άποψη της ιδιωτικής αγοράς, στη διαχείριση δημόσιας περιουσίας. Για λεπτομέρειες σχετικά με το πρόγραμμα, μπορείτε να δείτε την ατζέντα κάνοντας κλικ εδώ, καθώς και φωτογραφίες από το συνέδριο στην ενότητα «History». Μεγάλος χορηγός: Resolute Cepal Greece.  Χορηγοί: ΕΤΑΔ, BluPeak Estate Analytics, BRIGHTaddvalue, Machas & Partners Law Firm. Υποστηρικτές: Alpha Real Estate Services SA, Revithis Real Estate.