Η Enterprise Greece, σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Μαρμάρου Μακεδονίας Θράκης (ΣΕΜΜΘ), στήριξε για πρώτη φορά την εθνική συμμετοχή στη διεθνή έκθεση μαρμάρου και φυσικών πετρωμάτων Stone Xiamen Fair, η οποία και πραγματοποιήθηκε από τις 16 έως και τις 19 Μαρτίου 2024 στην Κίνα, στο εκθεσιακό κέντρο «Xiamen International Conference and Exhibition Center». Πρόκειται για την κορυφαία διοργάνωση για τον κλάδο του μαρμάρου και των φυσικών πετρωμάτων εκτός ευρωπαϊκού χώρου, η οποία εκτείνεται σε συνολικά 8 εκθεσιακούς χώρους έκτασης 191 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων, συγκεντρώνοντας περισσότερους από 2 χιλιάδες εκθέτες από όλο τον κόσμο και πάνω από 150 χιλιάδες επισκέπτες από 120 χώρες. Μεταξύ των επισκεπτών, βρέθηκαν διεθνείς και εγχώριοι κατασκευαστές, όπως και προμηθευτές μαρμάρου και πέτρας, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να εξετάσουν τελευταίας τεχνολογίας προϊόντα και καινοτόμες υπηρεσίες στον κλάδο του μαρμάρου και των φυσικών πετρωμάτων.

Εντυπωσιακή η ελληνική συμμετοχή
Στη φετινή Stone Xiamen Fair συμμετείχαν 13 τον αριθμό ελληνικές εταιρείες, τα περίπτερα των οποίων κάλυψαν συνολική επιφάνεια 887 τετραγωνικών μέτρων και βρίσκονταν σε κομβικά σημεία της έκθεσης.
Παρουσίασαν, δε, εντυπωσιακές κατασκευές και, με το λογότυπο «Greek Marble|Then.Now.Forever» να αποτελεί μέρος της προβολής τους, έγιναν πόλος έλξης για τους χιλιάδες επισκέπτες της έκθεσης.
Η Enterprise Greece προσθέτει, στην ανακοίνωσή της για το θέμα, ότι το γεγονός πως η Κίνα αποτελεί την κυριότερη χώρα εξαγωγής ελληνικού μαρμάρου δίνει ακόμη μεγαλύτερη αξία στην παρουσία της χώρας μας στην εν λόγω έκθεση.

Οι ελληνικές εταιρείες που συμμετείχαν στην Stone Xiamen Fair ήταν οι εξής:
Danae LTD, Moschou SA Marmi Graniti, MVM Galanis PC, FHL I Kiriakidis Marbles-Granites SA, Iktinos Hellas SA, Pavlidis SA, Nordia SA, Dermitzakis Bros SA, Solakis Antonios Marble SA, Stonetech Gonianakis, Skarlis Marble SA, Marmyk Iliopoulos Ltd, Aghia Marina Marble Ltd-Dimitrios Perrakis. Να αναφερθεί, επιπροσθέτως, το ότι η Enterprise Greece είχε ετοιμάσει ειδικά διαμορφωμένο χώρο 24 τετραγωνικών μέτρων, σε κεντρικό σημείο της έκθεσης, για την προβολή του ελληνικού brand του μαρμάρου, στο πλαίσιο του τριετούς διάρκειας στρατηγικού σχεδίου για την προώθηση του ελληνικού μαρμάρου στο εξωτερικό, σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Μαρμάρου Μακεδονίας Θράκης. Επισημαίνεται, τέλος, πως την έκθεση επισκέφτηκε ο Γενικός Πρόξενος στην Γκουανγκτζόου, Μαρτίνος Μανδαλίδης. Συγκεκριμένα, ο κ. Μανδαλίδης συμμετείχε ως εκπρόσωπος της Ελλάδας στην τελετή των εγκαινίων, ενώ είχε και την ευκαιρία να συναντηθεί και να συνομιλήσει με τα μέλη της εθνικής αντιπροσωπείας.