Σημαντικές καθυστερήσεις παρουσιάζονται στις συμβασιοποιήσεις νέων δημοσίων έργων, όπως αναφέρουν πηγές της αγοράς. Το κυριότερο πρόβλημα για την κατασκευαστική αγορά εντοπίζεται στο Εθνικό Πρόγραμμα Χρηματοδοτήσεων δημοσίων έργων (υφίστανται και τα χρηματοδοτούμενα από την ΕΕ). Αφενός, ένα μέρος των πόρων πρόκειται να διατεθεί για τα σιδηροδρομικά και οδικά έργα που πρόκειται να υλοποιηθούν στην, πληγείσα από την κακοκαιρία Daniel, Θεσσαλία, αφετέρου οι πόροι του Εθνικού Προγράμματος, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, δεν επαρκούν για τη χρηματοδότηση των δημοσίων έργων, που αφορά είτε οφειλόμενα είτε συνεχιζόμενα έργα. Το ίδιο πρόσωπο ανέφερε ότι η παρούσα κατάσταση όπως διαμορφώνεται, θα μπορούσε να βρει λύση μέσω δανεισμού, θέτοντας ωστόσο σε κίνδυνο τις δημοσιονομικές ισορροπίες. Από την άλλη, η λύση που εύλογα φαίνεται να επιλέγεται αυτή τη στιγμή από την κυβέρνηση είναι να δοθεί χρονική παράταση στην υλοποίηση έργων για τα επόμενα χρόνια.

Καθυστερήσεις και στην εξόφληση των έργων
Πρόβλημα παραμένει επί του παρόντος η αποπληρωμή οφειλόμενων από τις συμβάσεις έργων προς τις κατασκευαστικές εταιρείες. Σε ό,τι αφορά στα έργα στην Θεσσαλία, αναμένεται να προηγηθούν χρονικά τα σιδηροδρομικά έργα, καθώς αποτελεί προτεραιότητα η αποκατάσταση του δικτύου. Κατόπιν προβλέπεται να υλοποιηθούν τα οδικά έργα. Τα σιδηροδρομικά έργα επιμερίζονται σε τρεις διαφορετικές εργολαβίες, για κάθε επιμέρους έργο που πρόκειται να ανατεθεί προς κατασκευή. Ως προς τα οδικά έργα επιμερίζονται σε επιπλέον πέντε εργολαβίες.

Το συνολικό ύψος των έργων που θα υλοποιηθούν στη Θεσσαλία θα ανέλθει σε περίπου 1,5 δισ. ευρώ. Προς το παρόν, τα έργα έχουν περάσει ήδη από το αρμόδιο Τεχνικό Συμβούλιο. Εκκρεμεί να υπογραφεί η υπουργική απόφαση που θα ανοίξει τον δρόμο έτσι ώστε να γίνουν οι δημοπρατήσεις των συγκεκριμένων έργων με τη διαδικασία του fast track. Τα έργα χρηματοδοτούνται στο σύνολό τους από τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης. Παράλληλα, εξελίσσεται η διαδικασία για τις συλλογικές αποφάσεις, για να διασφαλιστούν οι απαιτούμενοι πόροι για τις πιστώσεις. Εάν όλα εξελιχθούν αυστηρά βάσει διαδικασίας, εφόσον κατατεθούν οι προσφορές η υλοποίηση των έργων θα αρχίσει περίπου έναν μήνα μετά.

Τα συγκεκριμένα έργα κατά τις ίδιες πληροφορίες θα επιμεριστούν στις μεγάλες εργολαβικές εταιρείες. Κρίσιμο ζήτημα παραμένει η υλοποίηση των σιδηροδρομικών έργων, τα οποία έχουν καθυστερήσει σημαντικά να υλοποιηθούν, δεδομένης της αναγκαιότητας που αυτά έχουν για τον τομέα των εθνικών μετακινήσεων. Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών διερευνούσε το προηγούμενο διάστημα τον καταλληλότερο τρόπο για να ξεπεράσει το εμπόδιο των δύο διοικήσεων ΟΣΕ και ΕΡΓΟΣΕ, δεδομένου ότι προγραμματίζεται η ενοποίηση των δύο φορέων και το σιδηροδρομικό τοπίο της χώρας βρίσκεται σε μεταβατικό στάδιο. Ταυτόχρονα, το αρμόδιο Υπουργείο χρειάστηκε να υπερβεί και τις όποιες ενστάσεις ως προς τη χρηματοδότηση των έργων, οι οποίες ανέκυψαν από πλευράς Ευρωπαίων μετά το δυστύχημα στα Τέμπη.