Σε εκκρεμότητα παραμένει προς το παρόν η διαδικασία που αφορά στην διάθεση της έκτασης των 30.000 τ.μ. εντός του Ελληνικού από τη Lamda Development προς τον όμιλο Φουρλή και τη θυγατρική του Trade Estates ΑΕΕΑΠ, η οποία έχει την ευθύνη για την διαχείριση της ακίνητης περιουσίας του ομίλου καθώς και της συγκεκριμένης έκτασης.
Ωστόσο είναι μία κίνηση που πρόκειται να ολοκληρωθεί το συντομότερο και αποτελεί καθαρά τυπική διαδικασία.

Επί του παρόντος θα πρέπει να προχωρήσει και η ολοκλήρωση μεταβίβασης της ακίνητης περιουσίας από πλευράς της Lamda προς την Trade Estates, υπό την προϋπόθεση ολοκλήρωσης και της παραχώρησης της έκτασης από το Δημόσιο προς την Lamda Development, κάτι που αποτελεί θέμα χρόνου. Για τη συγκεκριμένη έκταση ο όμιλος Φουρλή έχει υπογράψει MoU με τη Lamda Development ήδη από τις 21 Ιουνίου του 2021, ενώ το συνολικό ύψος της επένδυσης για την κατασκευή του εμπορικού πάρκου που θα δημιουργηθεί έχει προϋπολογιστεί στα 30 εκατ. ευρώ.

Να σημειωθεί ότι ο όμιλος Φουρλή αποτελεί έναν παίκτη, ο οποίος υλοποιεί σημαντικές επενδύσεις στα retail parks το τελευταίο διάστημα, κάτι που έχει κάνει τόσο στην περίπτωση του εμπορικού πάρκου που αναπτύσσει η Ten Brinke στην οδό Πειραιώς και ολοκληρώνεται κατασκευαστικά έως και το Πάσχα, όσο και στην περίπτωση του Florida 1 στη Θεσσαλονίκη, το οποίο είναι αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο εμπορικό πάρκο στην Ελλάδα.

Οι ενδιαφερόμενοι για εγκατάσταση στο Ελληνικό
Ταυτόχρονα όμως είναι ισχυρό το ενδιαφέρον από μεγάλες αλυσίδες λιανικής για να μισθώσουν κάποιο από τα big boxes που πρόκειται να δημιουργηθούν εκεί. Μεταξύ των αλυσίδων που φέρονται να έχουν ήδη εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους είναι τόσο η Κωτσόβολος όσο και η SGB, εταιρεία που διαχειρίζεται στη χώρα μας τα καταστήματα προϊόντων “Do it Yourself” Leroy Merlin. Επιπλέον, στην έκταση αναμένεται ότι θα στεγαστούν και οι αλυσίδες που διαχειρίζεται ο όμιλος Φουρλή, όπως επί παραδείγματι τα Ikea, το εμπορικό μοντέλο της οποίας ούτως ή άλλως έχει γίνει δημιουργήσει ήδη αρκετές εγκαταστάσεις με τη μορφή των big boxes καταστημάτων.

Ολοκλήρωση του έργουέως και το τέλος του 2024
Προς το παρόν δεν έχουν υπάρξει οριστικές υπογραφές μεταξύ ενδιαφερόμενων και Trade Estates, όπως αναφέρουν πληροφορίες που έχει στη διάθεσή του το Build, ωστόσο είναι κάτι που αναμένεται να συμβεί κατά το προσεχές χρονικό διάστημα. Tην ίδια στιγμή οι κατασκευαστικές εργασίες είναι προγραμματισμένες για την χρονική περίοδο που θα διαρκέσει από το 2023 έως και το τέλος του 2024. Να σημειωθεί ότι ο ιδιαίτερα κινητικός το τελευταίο διάστημα, όμιλος Φουρλή, γνωστοποιούσε χθες την ολοκλήρωση της απόκτησης του εμπορικού πάρκου Florida 1 στη Θεσσαλονίκη, αποκτώντας το 100% των μετοχών της εταιρείας Κτηματοδομή Α.Ε., έναντι τιμήματος 35,96 εκατομμυρίων ευρώ. Πρόκειται για μία κίνηση που είχε ήδη γίνει γνωστή από το τέλος του 2021, καθώς η Trade Estates είχε ανακοινώσει την εξαγορά του εν λόγω εμπορικού πάρκου, ωστόσο εκκρεμούσε η υπογραφή του οριστικού συμφωνητικού μεταβίβασης.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter Build