Μπαράζ κατακυρώσεων για έργα σε νοσοκομεία, τους διαγωνισμούς για τα οποία «τρέχει» το ΤΑΙΠΕΔ, είχαμε την Τετάρτη 15 Μαΐου, με αποφάσεις που υπέγραψε ο εντεταλμένος σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, Παναγιώτης Σταμπουλίδης. Το μεγαλύτερο σε αξία έργο που κατακυρώθηκε είναι αυτό στο Γενικό Νοσοκομείο-Κέντρο Υγείας Νάξου, το οποίο αφορά στην προσθήκη διώροφης πτέρυγας Γ’ κατ’ επέκταση των υφιστάμενων εγκαταστάσεων του νοσοκομείου, προϋπολογισμού 6,8 εκατ. ευρώ (με ΦΠΑ). Το έργο θα αναλάβει να φέρει εις πέρας η εταιρεία Τεχνική Ανάπτυξη ΑΒΕΤΕ από την Κοζάνη, η οποία κατέθεσε προσφορά με μέση έκπτωση 0,07%. Σημαντικό και το έργο που κατακυρώθηκε για το Γενικό Νοσοκομείο Αθήνας «Γ. Γεννηματάς», το οποίο αφορά σε ανακαίνιση-αναδιαρρύθμιση της καρδιολογικής κλινικής, αναβάθμιση του κλιματισμού της αγγειοχειρουργικής κλινικής και αναβάθμιση του χώρου του computer room στο ισόγειο του κτιρίου διοίκησης. Την υλοποίηση του έργου, προϋπολογισμού 4,58 εκατ. ευρώ, αναλαμβάνει η κοινοπραξία εταιρειών «Κοινοπραξία Γεννηματάς», η οποία αποτελείται από τις Ergocon και Τρίπυλος ΑΤΕΒΕ και κατέθεσε προσφορά με μέση έκπτωση 0,20%.

Δύο εταιρείες, τρεις κοινοπραξίες
Μία κοινοπραξία αποτελούμενη από τις ίδιες εταιρείες, Ergocon και Τρίπυλος ΑΤΕΒΕ, ανέλαβε και ένα ακόμα έργο, αυτή τη φορά στο Σισμανόγλειο. Πρόκειται για το έργο του χρωματισμού όψεων του κτιρίου Ν3 και τις μελέτες και εργασίες ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων στο νοσοκομείο, προϋπολογισμού3,09 εκατ. ευρώ. Και σε αυτήν την περίπτωση, η «Κοινοπραξία Σισμανόγλειο» κατέθεσε προσφορά με μέση έκπτωση 0,20%.

Σημειωτέον, ότι το συγκεκριμένο έργο αποτελούσε τμήμα ενός «διπλού» διαγωνισμού, ο οποίος περιελάμβανε επίσης την ανακαίνιση του τμήματος επειγόντων περιστατικών και την αναδιαμόρφωση των εξωτερικών ιατρείων του Γενικού Νοσοκομείου Νέας Ιωνίας «Κωνσταντοπούλειο-Πατησίων». Το τμήμα αυτό κατακυρώθηκε επίσης σε κοινοπραξία των δύο προαναφερθεισών εταιρειών, την «Κοινοπραξία Κωνσταντοπούλειο», με μέση έκπτωση 0,20% επί του προϋπολογισμού, που ανερχόταν στα 2,90 εκατ. ευρώ. Ένα μικρότερης έκτασης έργο αναλαμβάνει η εταιρεία Renel ΙΚΕ, το οποίο αφορά στην αναβάθμιση του κεντρικού κλιματιστικού εξοπλισμού, την αντικατάσταση ψύκτη και την αναβάθμιση της πυρανίχνευσης και του φωτισμού ασφαλείας του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «Παπαγεωργίου». Ο προϋπολογισμός του έργου ανερχόταν στα 669.600 ευρώ, με την εταιρεία να επικρατεί στον διαγωνισμό υποβάλλοντας προσφορά με μέση έκπτωση 18,37%.

Έργα και στο Ωνάσειο
Κατακύρωση είχαμε, όμως και για εργασίες στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, τον διαγωνισμό για τις οποίες «έτρεξε» το ίδιο το νοσοκομείο. Πρόκειται για το έργο της ανακαίνισης θαλάμων νοσηλείας και την αντικατάσταση πλαστικού δαπέδου στους κοινόχρηστους χώρους του 4ου ορόφου του νοσοκομείου, συνολικού προϋπολογισμού 553.235,79 ευρώ πλέον ΦΠΑ, το οποίο κατακυρώθηκε στην εταιρεία «Worth Κατασκευαστική Συμβουλευτική Εμπορική Μονοπρόσωπη ΕΠΕ» με έκπτωση 32%.