Υπό τον αποκλειστικό έλεγχο του fund ECM Partners θα περάσει ο όμιλος Παυλίδης ΑΕ Μάρμαρα Γρανίτες, με βάση τη συμφωνία που ανακοινώθηκε την περασμένη Παρασκευή για την πώληση του 100% του ομίλου σε κεφάλαια που διαχειρίζεται η ECM Partners. Η συμφωνία έχει ήδη οριστικοποιηθεί και απομένει μόνο να εξασφαλιστούν οι εγκρίσεις από τις Επιτροπές για την Προστασία του Ανταγωνισμού τής Ελλάδος και τής Βόρειας Μακεδονίας, καθώς στον δραμινό όμιλο περιλαμβάνεται και η εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών Mermeren Kombinat, με έδρα το Πρίλεπ της Βόρειας Μακεδονίας.

Πρόκειται για μία ακόμα κίνηση της ECM Partners, της οποίας πρόεδρος είναι ο Σάββας Λιασής και η οποία το τελευταίο διάστημα εμφανίζεται ιδιαίτερα δραστήρια στη χώρα μας, καθώς πέρα από τη γνωστή της επένδυση στη φαρμακοβιομηχανία Famar, φέρεται να βρίσκεται και σε προχωρημένο στάδιο συζητήσεων για τη διάσωση της αλυσίδας καφετεριών Starbucks σε Ελλάδα και Κύπρο.
Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τον πιο πρόσφατα δημοσιευμένο ισολογισμό του ομίλου Παυλίδης Μάρμαρα Γρανίτες, το 2021 ο όμιλος είχε καταγράψει κύκλο εργασιών της τάξεως των 119,24 εκατ. ευρώ, αυξημένο κατά 17,53% σε σχέση με το 2020, ενώ τα κέρδη μετά από φόρους είχαν σημειώσει αύξηση της τάξεως του 55%, φτάνοντας τα 40,75 εκατ. ευρώ. Ο δραμινός όμιλος, που ιδρύθηκε το 1980 από τον Ευκλείδη Παυλίδη, παράγει περισσότερους από 300.000 τόνους ακατέργαστων όγκων μαρμάρου ετησίως και εξάγει προϊόντα σε πάνω από 40 χώρες.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter Build