Την έλευσή της στην Ελλάδα, μέσω συνεργασίας με την ελληνική εταιρεία real estate Greca Homes, ανακοίνωσε η αιγυπτιακή Partment, μία proptech που προσφέρει συνιδιοκτησία εξοχικών κατοικιών μέσω της ψηφιακής της πλατφόρμας.
Η Partment ιδρύθηκε το 2022 και τον Οκτώβριο του ίδιου έτους εξασφάλισε χρηματοδότηση ύψους 1,5 εκατ. δολαρίων από επενδυτές, προκειμένου να διευρύνει την πλατφόρμα της και να προετοιμάσει την επέκτασή της και σε άλλες αγορές πέραν της Αιγύπτου. Το μοντέλο λειτουργίας της proptech είναι το εξής: οι ενδιαφερόμενοι χρήστες μπαίνουν στην ψηφιακή πλατφόρμα της Partment και περιηγούνται στις επιλεγμένες εξοχικές κατοικίες που περιλαμβάνονται σε αυτήν.
Στη συνέχεια, μπορούν εύκολα και γρήγορα να αποκτήσουν σε χαμηλή τιμή ένα ποσοστό της κατοικίας που τους ενδιαφέρει, ανάλογα με την οικονομική τους δυνατότητα και τις ανάγκες τους, και να μοιράζονται τα κόστη και τις ευθύνες της με τους άλλους συνιδιοκτήτες. Με βάση το μερίδιο αυτό, μπορούν να διαμένουν για αντίστοιχο χρονικό διάστημα στο εξοχικό, ενώ έχουν τη δυνατότητα ανά πάσα στιγμή να πουλήσουν το μερίδιό τους και να επωφεληθούν από την επένδυσή τους.

«Χρυσωρυχείο» για επενδύσεις σε ακίνητα η Ελλάδα
Η είσοδος της Partment στην ελληνική αγορά έρχεται σαν αποτέλεσμα της επιτυχημένης της πορείας στην Αίγυπτο, όπου έχει πενταπλασιάσει τα έσοδά της μέσα σε έναν χρόνο. Γιατί όμως επέλεξε την Ελλάδα για τη γεωγραφική της επέκταση; Την απάντηση δίνει η Aliaa El Alaili, brand associate της εταιρείας: «Η Ελλάδα είναι ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός, γνωστός για τις εκπληκτικές παραλίες, τις αρχαιότητες και τη γευστική κουζίνα της, και το τελευταίο διάστημα έχει τύχει μεγάλου ενδιαφέροντος για επενδύσεις σε ακίνητα. Η Ελλάδα δεν είναι απλώς ένα γεωγραφικό θαύμα. Είναι ένα χρυσωρυχείο για επενδύσεις σε ακίνητα. Η αγορά ακινήτων στην Ελλάδα παρουσιάζει πολλά υποσχόμενα σημάδια ανάπτυξης, με τα ποσοστά ανόδου των τιμών των ακινήτων να ανεβαίνουν σταθερά. Η συνιδιοκτησία ενός ακινήτου εδώ διασφαλίζει ότι θα γίνετε μέρος αυτής της ανάπτυξης, εξασφαλίζοντας ένα κομμάτι μιας αγοράς σε άνοδο.

Σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος, οι τιμές των κατοικιών στην Ελλάδα αυξάνονται σταθερά, με αύξηση 11,32% στις αστικές περιοχές κατά το δωδεκάμηνο έως το 3ο τρίμηνο του 2022. Ειδικότερα η Αθήνα σημείωσε αύξηση 13,02% στις τιμές των κατοικιών την ίδια περίοδο. Η ζήτηση από ξένους αγοραστές ήταν επίσης ισχυρή, με τη συνολική αξία των αγορών ακινήτων από ξένους αγοραστές να αυξάνεται κατά 60,2% σε ετήσια βάση τα τρία πρώτα τρίμηνα του 2022.
Επιπλέον, η δυνατότητα για απόδοση ενοικίου σε ευρώ είναι ο απόλυτος game-changer. Η τουριστική βιομηχανία της Ελλάδας ακμάζει και η ζήτηση για ενοικιαζόμενα ακίνητα, ειδικά σε γραφικές τοποθεσίες, είναι σταθερά υψηλή. Η επένδυσή σας θα μπορούσε να σας ανταμείψει αβίαστα, αποφέροντάς σας ευρώ, ενώ απολαμβάνετε την ικανοποίηση της ιδιοκτησίας ενός κομματιού παραδείσου».


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter Build