Για το πρώτο εξάμηνο το ‘22 αναμένεται η δημοπράτηση του έργου παράκαμψης Χαλκίδας-Νέας Αρτάκης-Ψαχνών. Ένα έργο που αποτελεί προτεραιότητα για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, όπως δήλωσε ο Περιφερειάρχης, Φάνης Σπανός, και αναμένεται να δώσει κυκλοφοριακή ανάσα στην περιοχή. Τις μελέτες για την παράκαμψη Βασιλικού Αμαρύνθου έχει αναλάβει η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και γρήγορα προχωρά η επικαιροποίησή τους, όπως σημείωσε ο κ. Σπανός. Η έγκριση για τις μελέτες δόθηκε 25 Μαΐου και μία εβδομάδα έπειτα υπήρχε ήδη στην οικονομική επιτροπή η διαδικασία για τους μελετητές. Το έργο της Παράκαμψης Χαλκίδας και Παράκαμψης Ψαχνών αποσκοπεί στη βελτίωση της σύνδεσης της Αθήνας και της Χαλκίδας με τη βόρεια Εύβοια, στην αποσυμφόρηση του αστικού ιστού της Χαλκίδας, της Ν. Αρτάκης και των Ψαχνών με την διερχόμενη κυκλοφορία να διοχετεύεται στη νέα οδό και στην απόδοση στην κυκλοφορία ενός ενιαίου και ασφαλούς οδικού άξονα από τη Χαλκίδα έως και το πέρας της Παράκαμψης των Ψαχνών.

Η παράκαμψη της Χαλκίδας έχει εξαγγελθεί και στο παρελθόν, ωστόσο ουδέποτε δημοπρατήθηκε καθώς οι τεχνικές προδιαγραφές και η χρηματοδότηση του έργου δεν είχαν φτάσει σε ικανοποιητικό βαθμό ωριμότητας.

Υπερταμείο: Σημαντικές εξελίξεις στις
Το πρώτο τρίμηνο του 2021 ήταν για την Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών & Περιουσίας – ΕΕΣΥΠ (Υπερταμείο) μία περίοδος σημαντικών εξελίξεων, τόσο στο επίπεδο της μητρικής, όσο και στο επίπεδο των θυγατρικών και των συμμετοχών. Σε αυτό το πλαίσιο σημειώθηκε σημαντική πρόοδος στα παρακάτω θέματα των υποδομών: Η ΕΥΑΘ έθεσε σε τροχιά υλοποίησης τα μεγάλα έργα για το υδροδοτικό της σύστημα, την επέκταση του διυλιστηρίου, την επισκευή του υδαταγωγού της Αραβησσού και την ολοκλήρωση των συστημάτων τηλεμετρίας Scada του δικτύου. Επίσης, τέθηκαν σε εκκίνηση οι διαδικασίες αξιοποίησης των 23 περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας. Επιπλέον, ολοκληρώθηκαν τέσσερα MoU για την ανάπτυξη υπηρεσιών και προϊόντων 5G Vantage Towers Greece, Πανεπιστήμιο Πατρών, το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος» και τη μονάδα Corallia του Ερευνητικού Κέντρου «Αθηνά». Ακόμη, ξεκίνησαν οι εργασίες αποκατάστασης της Διώρυγας της Κορίνθου με την εκτέλεση γεωτεχνικών μελετών, με σκοπό να αποκατασταθούν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η εταιρεία τα τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα πολύ συχνά να διακόπτεται η λειτουργία της Διώρυγας. Τέλος, έως τα τέλη του Ιουνίου θα έχει ολοκληρωθεί ο αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για την ανάπλαση του εκθεσιακού χώρου της ΔΕΘ, ενώ παράλληλα προχωρά η προετοιμασία για την πραγματοποίηση της νέας έκθεσης Ψηφιακής Τεχνολογίας και Καινοτομίας «Beyond 4».

Νέα Οδός: Δύο Χρυσά βραβεία στα Hellenic Responsible Business Awards 2021
Δύο νέες χρυσές διακρίσεις απέσπασε η Νέα Οδός, στο πλαίσιο των Hellenic Responsible Business Awards 2021, ενός θεσμού που επιβραβεύει και αναδεικνύει τις εταιρείες που προωθούν τις αξίες της Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας και επενδύουν στη Βιώσιμη Ανάπτυξη. Με Χρυσό Βραβείο, στην κατηγορία «Τεχνολογία και Περιβάλλον», για τις πρωτοβουλίες της στον τομέα της ηλεκτροκίνησης, καθώς η Ιόνια Οδός παραμένει ακόμα και σήμερα ο μόνος αυτοκινητόδρομος στη χώρα που προσφέρει τη δυνατότητα φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων καθ’ όλο το μήκος του. Με Χρυσό Βραβείο, στην κατηγορία «Ηλεκτρονική Έκδοση Απολογισμού» για τη δημιουργία του «S.R Scorecard». Πρόκειται για ένα microsite, στο οποίο συγκεντρώνονται και παρουσιάζονται με διαδραστικό τρόπο σε ετήσια βάση, όλοι οι βασικοί δείκτες Εταιρικής Υπευθυνότητας της εταιρείας, προκειμένου να μπορεί ο κάθε συμμέτοχος (stakeholder) να ενημερωθεί «με μια ματιά» για όλες τις δράσεις που υλοποιούνται.

H Isomat θερμομονώνει εξωτερικά το Σπίτι του Δικτύου στο Ελληνικό Παιδικό Χωριό
Η εταιρεία Isomat ανταποκρίθηκε για άλλη μια φορά άμεσα στο κάλεσμα του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αρωγής, με το οποίο έχει χρόνια συνεργασία για την υλοποίηση ποικίλων δράσεων κοινωνικού χαρακτήρα, δείχνοντας έμπρακτα για ακόμη μία φορά το κοινωνικό της πρόσωπο και υπευθυνότητα. Σκοπός της νέας αυτής κοινής δράσης ήταν η ενεργειακή και αισθητική αναβάθμιση ενός ακόμη σπιτιού στο Ελληνικό Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο και η θωράκιση του από το κρύο τον χειμώνα και τη ζέστη το καλοκαίρι, σε μια περιοχή με δύσκολες κλιματολογικά συνθήκες. Με τον τρόπο αυτό, θα βελτιωθούν πρωτίστως οι συνθήκες διαβίωσης των παιδιών που ζούνε σε αυτό, που είναι και το βασικό ζητούμενο. Παράλληλα όμως, με την εξωτερική θερμομόνωση, θα εξοικονομηθεί ενέργεια και κόστος από τη μείωση των λειτουργικών εξόδων για θέρμανση και ψύξη, ενώ ταυτόχρονα το σπίτι ανακαινίστηκε εξωτερικά.