Στην επιτυχή έκβαση της πρώτης μεγάλης πρόκλησης της νέας Μονάδας Ωρίμανσης Έργων Στρατηγικής Σημασίας (PPF) αναφέρθηκε, στο Συνέδριο Υποδομών και Μεταφορών ITC 2022, ο εντεταλμένος σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, κ. Παναγιώτης Σταμπουλίδης, η οποία αφορά στην προκήρυξη και συμβασιοποίηση, μέσα σε μόλις δυόμιση μήνες, 8 μεγάλων clusters, προϋπολογισμού σχεδόν 50 εκατ. ευρώ, για την καθαριότητα και την δασική προστασία μεγάλων εθνικών δρυμών.

«Το ΤΑΙΠΕΔ έχει κατοχυρώσει ότι είναι για τα δύσκολα. Έφερε εις πέρας τις πιο δύσκολες αποκρατικοποιήσεις προς όφελος των πολιτών και τώρα, καλείται να αξιοποιήσει το μοναδικό know-how των στελεχών μας στην ωρίμανση έργων, ιδιοκτήτης των οποίων είναι το ελληνικό Δημόσιο. Έτσι, δημιουργήθηκε η Μονάδα Ωρίμανσης Έργων Στρατηγικής Σημασίας (PPF), για να βοηθήσει επί της ουσίας το κράτος στην υλοποίηση έργων που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής και θα δώσουν περαιτέρω ανάπτυξη, με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης», ανέφερε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι συνολικά τα έργα που θα ωριμάσει το PPF αντιστοιχούν σε 5,2 δισ. ευρώ.

«Είναι σημαντικό για εμάς ότι λειτουργούμε κάτω από ένα πλαίσιο επίτευξης οροσήμων. Αυτό είναι και το δομικό στοιχείο της επιτυχίας του Ταμείου Ανάκαμψης. Ο τρόπος που λειτουργούμε διασφαλίζει ότι αυτά που αναλαμβάνουμε, θα γίνονται στην ώρα τους και με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση», τόνισε ο κ. Σταμπουλίδης, διευκρινίζοντας, σχετικά με το PPF, ότι δεν υποκαθιστά τις δημόσιες αρχές, αλλά τις υποστηρίζει επικουρικά στον σχεδιασμό, την υλοποίηση και παρακολούθηση των έργων.

Έφερε δε ως παράδειγμα ορισμένα συμβολικά έργα της Μονάδας, όπως η αναβάθμιση του στεγάστρου Καλατράβα και η ανάπλαση του προαυλίου χώρου του ΟΑΚΑ, τα νέα βιομηχανικά πάρκα, η αναβάθμιση των υποδομών Υγείας της χώρας, αλλά και ο ποδηλατόδρομος, συνολικού μήκους 18 χλμ., που θα ολοκληρώσει τη μεγάλη ανάπλαση που συντελείται στο παραλιακό μέτωπο της Αττικής. «Θα κάνουμε τα πάντα ώστε τα έργα να υλοποιηθούν παρά τις δυσκολίες γιατί για εμάς αυτή είναι εθνική προσπάθεια», είπε κλείνοντας.