Εργασίες βιοκλιματικής ανάπλασης τουριστικής ζώνης της Κέρκυρας ανέλαβε, προ μερικών εβδομάδων, η Kontos Concreate ΑΤΕ, υπογράφοντας και τη σύμβαση εκτέλεσής τους με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και τον Αναπτυξιακό Οργανισμό ΟΤΑ «Εύδημος ΑΕ». Ο Πάνος Κοντός, CEO της κατασκευαστικής εταιρείας Kontos Concreate ΑΤΕ (που εδρεύει στην Αθήνα), μίλησε στο Build για τις προκλήσεις αυτού του project (το οποίο η Kontos Concreate πρέπει να ολοκληρώσει μέσα σε 18 μήνες). «Το έργο αφορά σε ανάπλαση, ανάδειξη και καλύτερη διαμόρφωση της παραλιακής ζώνης κατά μήκος της επαρχιακής οδού Κέρκυρας-Λευκίμμης, από τη θέση Τσάκι έως το χωριό της Μεσογγής. Η ανάπλαση περιλαμβάνει οριοθέτηση της οδού, διαμόρφωση πεζοδρομίων, δημιουργία χώρων αναψυχής με κιόσκια-πέργκολες, παγκάκια και χώρους στάθμευσης και διαμόρφωση τμημάτων φύτευσης», εξήγησε ο κ. Π. Κοντός.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι πιο σημαντικές προκλήσεις που θα συναντήσει η Kontos Concreate κατά την υλοποίηση του έργου αφορούν «στη βέλτιστη ένταξη της βιοκλιματικής ανάπλασης στην υφιστάμενη διαμόρφωση της παραλιακής ζώνης, δεδομένου ότι στην περιοχή υφίστανται εγκαταστάσεις ξενοδοχειακών μονάδων και τουριστικών καταλυμάτων, όπως επίσης και στην εναρμόνιση της απαιτούμενης υψηλής φύτευσης στην υφιστάμενη χλωρίδα της περιοχής».

«Τα τουριστικά έργα που πρέπει να γίνουν στην Ελλάδα»
Δεδομένου ότι το παραπάνω έργο αφορά σε ανάπλαση τουριστικής περιοχής, το Build ζήτησε από τον κ. Π. Κοντό να ονομάσει ορισμένα τεχνικά έργα που αφορούν στον τουρισμό και θα έπρεπε, κατά τη γνώμη του, να γίνουν άμεσα στη χώρα μας, προς την καλύτερη εξυπηρέτηση της συγκεκριμένης, σημαντικής για την ελληνική οικονομία, βιομηχανίας. «Τα τεχνικά έργα αυτά θα πρέπει να στοχεύουν στη βελτίωση της προσβασιμότητας προς τις παραθαλάσσιες τουριστικές ζώνες και τα τουριστικά καταλύματα, μέσω της δημιουργίας θέσεων στάθμευσης, διαμόρφωσης οδεύσεων για ΑμΕΑ, αλλά και γενικότερης ανάπλασης αυτών των περιοχών. Επιπλέον, κρίνεται απαραίτητος ο εκσυγχρονισμός και η διευθέτηση όλων των δικτύων υποδομής στα πλαίσια εκτέλεσης των εν λόγω έργων, όπως, λόγου χάρη, των δικτύων ηλεκτροφωτισμού, ύδρευσης, διευθέτησης ομβρίων, κλπ».