Το 1972, ο Κωνσταντίνος Κοντοκώστας δημιούργησε στη Φθιώτιδα το δικό του μαρμαρογλυφείο, εγχείρημα που σήμερα είναι η «Μάρμαρα Κοντοκώστα», η οποία έχει πια περάσει στα χέρια των γιων του. Στην φετινή Οικοδομή η «Μάρμαρα Κοντοκώστα» συμμετείχε με δικό της περίπτερο, με τον ιδιοκτήτη της, Πολυχρόνη Κοντοκώστα, να μιλά στο Build στη διάρκεια της έκθεσης για τις δραστηριότητές της εταιρείας, οι οποίες περιλαμβάνουν και εισαγωγή, κατ’ αποκλειστικότητα για την ελληνική αγορά, του περίφημου μαρμάρου Καρράρα από την Ιταλία.

«Η εταιρεία μας δραστηριοποιείται στην επεξεργασία, κοπή και τοποθέτηση μαρμάρου από όλον τον κόσμο. Εισάγουμε και εξάγουμε ελληνικό και ξένο μάρμαρο. Τροφοδοτούμε όλη την Ελλάδα. Δουλεύουμε πολλούς διαφορετικούς τύπους μαρμάρων, ακόμη και πολύ εξειδικευμένους στην αγορά. Η μονάδα μας βρίσκεται στο 163ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας, στον Άγιο Κωνσταντίνο Φθιώτιδας. Αυτή τη στιγμή, δημιουργούμε αποθήκες στην Αθήνα ώστε να φέρουμε τα προϊόντα μας πιο κοντά στους πελάτες μας. Διαθέτουμε και αποθηκευτικό χώρο στην Ιταλία, από τον οποίο εξάγουμε μάρμαρο σε κοντινά και μη κράτη ενώ τροφοδοτούμε και την ιταλική αγορά», επισημαίνει ο κ. Κοντοκώστας.

«Κατάλληλο για όλες τις χρήσεις το μάρμαρο Καρράρα»
Ακολούθως, επικεντρώνεται στο μάρμαρο Καρράρα: «Τα τελευταία χρόνια έχουμε εξασφαλίσει την αποκλειστικότητα για αυτό το μάρμαρο για την ελληνική αγορά. Στόχος μας είναι να αναδείξουμε την αξία του, την οποία θεωρούμε ότι οι καταναλωτές δεν γνωρίζουν τόσο καλά».

Αναφερόμενος στις συνηθέστερες κατασκευαστικές χρήσεις του μαρμάρου Καρράρα, ο κ. Κοντοκώστας υπογραμμίζει: «Κατά 90% δουλεύεται σε σαλόνια, έχει δυνατή γραμμή. Επίσης, χρησιμοποιείται σε σκάλες, τζάκια, μπάνια και τα τελευταία χρόνια και στις κουζίνες. Το υλικό που διαθέτουμε εμείς είναι στην κατηγορία του C, είναι από τα πιο σκληρά υλικά, κατάλληλο για όλες τις χρήσεις. Διαθέτουμε μεγάλη ποικιλία επιλογών για να διαλέξει ο πελάτης (ριγωτά, συννεφάτα, κ.ά.), ακόμα και σε λευκό μάρμαρο». Ο κ. Κοντοκώστας διευκρινίζει, ακόμη, ότι «πέντε λατομεία στην Καρράρα της Ιταλίας μας τροφοδοτούν με αυτό το μάρμαρο και εμείς με τη σειρά μας, αφού πρώτα το επεξεργαστούμε, το διαθέτουμε στην ελληνική αγορά αλλά όχι μόνο, καθώς το εξάγουμε κιόλας και αυτό».

«Οι στόχοι μας για τις εξαγωγές»
Μιας και η κουβέντα στις εξαγωγές, ο κ. Κοντοκώστας στάθηκε στους στόχους της «Μάρμαρα Κοντοκώστα» σε αυτόν τον τομέα: «Προσπαθούμε να αναδείξουμε το μάρμαρο όσο μπορούμε. Στόχοι μας είναι να διαθέτουμε όσο το δυνατόν πλουσιότερη ποικιλία υλικού, ώστε ο κάθε πελάτης να μπορεί να επιλέξει αυτό που του αρέσει και, παράλληλα, τα έργα που παραδίδουμε να είναι όμορφα και ποιοτικά».


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter Build