Ξεκίνησαν χθες οι πρόδρομες εργασίες για την κατασκευή του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού στην περιοχή του Βοτανικού. Μάλιστα, στο εργοτάξιο έδωσαν το «παρών» οι Γιώργος Γεραπετρίτης (Υπουργός Επικρατείας), Θεόδωρος Σκυλακάκης (Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών) και Άδωνις Γεωργιάδης (Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων), ο Πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Γιάννης Αλαφούζος, ο Πρόεδρος του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, Παναγιώτης Μαλακατές, ο CEO της Alpha Bank, Βασίλης Ψάλτης και ο επικεφαλής του Group Real Estate της Πειραιώς, Δημήτρης Ραγιάς.

Οριστικά ΤΕΡΝΑ, Άκτωρ και Μυτιληναίος χτίζουν το γήπεδο
Παράλληλα, όπως έγινε και επίσημα γνωστό, η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Αθηναίων ενέκρινε την εισήγηση της Επιτροπής Διαγωνισμού και κατακύρωσε, οριστικά, τη σύμβαση για την κατασκευή του νέου γηπέδου του «τριφυλλιού» στην κοινοπραξία των εταιρειών TEΡΝΑ Α.Ε., Άκτωρ Α.Τ.Ε. και Μυτιληναίος Α.Ε. Όπως τόνισε ο κ. Μπακογιάννης στην παρουσίαση των εργασιών, η σύμβαση του έργου «πάει στο Ελεγκτικό Συνέδριο» για έλεγχο και «αναμένουμε να την υπογράψουμε στις αρχές του προσεχούς καλοκαιριού».

«Πρώτα φτιάχνεται το νέο γήπεδο, μετά γκρεμίζεται η Λεωφόρος»
Τέλος, ο κ. Μπακογιάννης επεσήμανε ότι το, προϋπολογισμού 123 εκατ. ευρώ (με τον ΦΠΑ), έργο αναμένεται να παραδοθεί το 2026, «σύμφωνα με το αρχικό μας χρονοδιάγραμμα και το μνημόνιο που είχαμε υπογράψει. Είμαστε εντός χρονοδιαγράμματος. Επίσης, σύμφωνα με το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα, πρώτα θα παραδοθεί το νέο γήπεδο με το κλειδί στο χέρι και μετά θα γκρεμιστεί εκείνο της Λεωφόρου». Ας σημειωθεί ότι, σύμφωνα με όσα προβλέπει το πλάνο της Διπλής Ανάπλασης, στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας θα δημιουργηθεί σύγχρονος ελεύθερος χώρος πρασίνου και αναψυχής 18 στρεμμάτων, μουσείο για τον Παναθηναϊκό, εντευκτήριο και υπόγειο πάρκινγκ.

Τι θα περιλαμβάνει το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού
Το νέο «σπίτι» του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό θα έχει χωρητικότητα 38.500 θέσεων (έως 40.000), θα είναι προδιαγραφών FIFA και UEFA και 4 αστέρων.
Η αρένα θα διαθέτει 1.300 θέσεις σε σουίτες, 325 υπόγειες θέσεις πάρκινγκ και επτά εμπορικά καταστήματα, ενώ εκεί θα είναι σε θέση να αγωνίζεται η Εθνική μας ομάδα Ανδρών και Γυναικών.
Στον Βοτανικό θα δημιουργηθούν και οι αθλητικές εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού και του Δήμου Αθηναίων, χώροι πρασίνου και αστικές υποδομές.

Οι εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη θα περιλαμβάνουν κεντρική αρένα 3.100 θέσεων για βόλεϊ, μπάσκετ, futsal, μπάσκετ με αμαξίδιο, χάντμπολ και ενόργανη γυμναστική, μία ανοικτή πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων με στέγαστρο χωρητικότητας 500 θέσεων για κολύμβηση, καταδύσεις και υδατοσφαίριση και προπονητήριο αθλοπαιδιών 200 θέσεων για χρήσεις αμφιθεάτρου, αίθουσας εκδηλώσεων. Θα περιλαμβάνουν, τέλος, υπόγειο πάρκινγκ 125 θέσεων, τα γραφεία του συλλόγου, μπουτίκ, καφέ και εστιατόριο.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter Build