Στο κέντρο της πρωτεύουσας, και συγκεκριμένα στον Κολωνάκι, βρίσκεται το One Athens, το οκταώροφο συγκρότημα 16 υπερπολυτελών διαμερισμάτων, που μεταξύ άλλων προσφέρει μοναδική θέα στην Ακρόπολη και στον Σαρωνικό. Η διάθεση των διαμερισμάτων γίνεται αποκλειστικά από την Engel & Völkers Ελλάδος, μέλος του διεθνούς δικτύου της Engel & Völkers που μετρά περισσότερα από 40 χρόνια εμπειρίας στην παροχή υπηρεσιών στον τομέα της μεσιτείας ακινήτων, και η κατασκευή του θα ολοκληρωθεί τον Νοέμβριο. Σημειώνετα ότι το One Athens αποτελεί επένδυση της Sodia Capital Management, ενώ η ανακατασκευή του κτιρίου έγινε από την εταιρεία Redex.

Ο ορισμός της πολυτέλειας

Αυτό που κάνει μοναδική την κατασκευή του One Athens είναι ο συνδυασμός της έμπνευσης, της καινοτομίας, των έξυπνων τεχνολογικών λύσεων και του μοντέρνου αρχιτεκτονικού σχεδιασμού, σε μία από τις πιο φημισμένες και όμορφες περιοχές της Αθήνας, στους πρόποδες του Λυκαβηττού. Το One Athens αποτελείται από 16 μοναδικά διαμερίσματα από 77 έως και 236 τ.μ., με τις τιμές πώλησης να κυμαίνονται από 600.000 μέχρι 1.850.000 ευρώ.

Επίσης υπάρχουν τέσσερις μεζονέτες από 245 μέχρι 477 τ.μ. με τις τιμές πώλησης κυμαίνονται από 1.650.000 μέχρι 3.400.000 ευρώ, ενώ στο συγκρότημα υπάρχει και ένα από τα πιο όμορφα loft στην Αθήνα, με τρεις κρεβατοκάμαρες στην τιμή των 2,4 εκατ. ευρώ. Όσον αφορά το penthouse,. στον έβδομο όροφο του συγκροτήματος, υπάρχουν 4 υπνοδωμάτια και 6 μπάνια, έχει επιφάνεια 530 τ.μ. και η τιμή πώλησης ανέρχεται στα 6.600.000 ευρώ. Από τις ανέσεις του ρετιρέ δεν απουσιάζουν μία ιδιωτική βεράντα 190 τ.μ που “βλέπει” στην Ακρόπολη αλλά και μία θερμαινόμενη πισίνα.

Κοινόχρηστες… απολαύσεις 

Όλα τα διαμερίσματα, τα ρετιρέ και τα στούντιο του One Athens έχουν πρόσβαση στο πλήρως εξοπλισμένο γυμναστήριο του συγκροτήματος, στο κέντρο spa, στις δύο σουίτες για μασάζ και στη σάουνα. Το συγκρότημα διαθέτει, επίσης, εσωτερική πισίνα στο ισόγειο του κτιρίου, κήπο στη βεράντα του τελευταίου ορόφου, πολλά τζακούζι και αναπαυτικά καθιστικά με θέα στην πόλη της Αθήνας, της Ακρόπολης και του Κόλπου του Σαρωνικού.

Σε ποιους απευθύνεται

Το One Athens, όπως εξήγησαν στελέχη της Engel & Völkers Ελλάδος, είναι ένα συγκρότημα κατοικιών που εξασφαλίζει σε όσους ζουν σε αυτό ποιοτικές υπηρεσίες που προσομοιάζουν σε πεντάστερο ξενοδοχείο. Λόγω της μοναδικότητάς του απευθύνεται στον πιο απαιτητικό αγοραστή, που αναζητεί μια ποιοτική (με όλη τη σημασία της λέξης) κατοικία στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Ωστόσο, οι ανέσεις που προσφέρει το One Athens δεν περιορίζονται στο ομολογουμένως εντυπωσιακό και πρωτοποριακό εσωτερικό του, αλλά και στη θέση του κτιριακού συγκροτήματος, καθώς παρέχει άμεση πρόσβαση σε ποιοτικές επιλογές υγειονομικής περίθαλψης και εκπαίδευσης. Η περιοχή του Κολωνακίου προσφέρει επίσης απεριόριστες επιλογές για αναψυχή, επώνυμα εμπορικά καταστήματα, αλλά και πλήθος ποιοτικών εστιατορίων.

Ένα κτίριο με ιστορία

Η ιστορία του αρχιτεκτονικού πρότζεκτ One Athens ξεκινάει τη δεκαετία του 1950, όταν ο Κωνσταντίνος Δοξιάδης, ο πρωτοπόρος Έλληνας αρχιτέκτονας, διάλεξε την προνομιούχα τοποθεσία στους πρόποδες του Λυκαβηττού με την ασυναγώνιστη θέα για την κατασκευή του αρχιτεκτονικού του γραφείου. Το κτίριο, που σχεδίασε, αναδείχθηκε σ’ ένα γοητευτικό ακίνητο υψηλών προδιαγραφών. Το αρχικό αυτό κτίριο περιελάμβανε τέσσερις πτέρυγες, που ορθώνονταν γύρω από ένα αίθριο. Ο χώρος αυτός αποτέλεσε σημαντικό κέντρο διανόησης και προσέλκυσε καλλιτέχνες και διανοητές πολλών διαφορετικών κλάδων. Σημαντικοί ποιητές και ζωγράφοι παρουσίασαν τα έργα τους μπροστά σ’ ένα επιλεγμένο κοινό στο Τεχνικό Γραφείο Δοξιάδη (Doxiadis Associates), του οποίου η φήμη ως σπουδαίο κέντρο διανόησης και πρωτοποριακής δημιουργίας γρήγορα ξεπέρασε τα όρια της χώρας. Στο ιστορικό αυτό κτίριο εγκαταστάθηκε ο πρώτος ηλεκτρονικός υπολογιστής στην Ελλάδα πίσω από μια γυάλινη προθήκη, γεγονός που υπογραμμίζει τον πρωτοποριακό του χαρακτήρα. Το 2008 το συγκρότημα αγοράστηκε από την εταιρία Cyclamino S.A., που έβαλε σε εφαρμογή το project One Athens με στόχο την ανέγερση των πιο σύγχρονων διαμερισμάτων στην Ελλάδα. Η ομάδα αρχιτεκτόνων Divercity Architects ανέλαβε την ανέγερση των κατοικιών κι έδωσε στο κτίριο την τελική του μορφή.

Και επειδή μία εικόνα ισοδυναμεί με χίλιες λέξεις, πατώντας στους παρακάτω συνδέσμους μπορείτε να περιηγηθείτε ψηφιακά στα διαμερίσματα του One Athens:

EV One Apartment 02

EV One Apartment Ground